Ιερώνυμος για βεβήλωση εβραϊκού μνημείου στο ΑΠΘ: Ειδεχθείς πράξεις που προσβάλλουν βάναυσα την Ιστορία
Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέπτεται το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον καθεδρικό Ι. Ναό Αθηνών υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων των πυρκαγιών στην Αττική και στην συνέχεια επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλεύονται τα παιδιά που τραυματίστηκαν στις πυρκαγιές της Αττικής και το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύονται ενήλικες τραυματίες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Ιερώνυμος για βεβήλωση εβραϊκού μνημείου στο ΑΠΘ: Ειδεχθείς πράξεις που προσβάλλουν βάναυσα την Ιστορία

«Ρητή, κατηγορηματική και ξεκάθαρη η καταδίκη τους»

Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα, που ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη βεβήλωση του εβραϊκού ταφικού μνημείου στην πανεπιστημιούπολη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, στην καταδίκη αυτών των «ειδεχθών και εγκληματικών πράξεων» προχώρησε και ο Ιερώνυμος.

Με αφορμή τις τελετές για την Ημέρα Μνήμης των Ηρώων και Θυμάτων του Ολοκαυτώματος που πραγματοποιούνται σήμερα Δευτέρα στην Αθήνα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι βεβηλώσεις και οι βανδαλισμοί συναγωγών, εβραϊκών νεκροταφείων, αλλά και των μνημείων του Ολοκαυτώματος, αποτελούν ειδεχθείς πράξεις που προσβάλλουν βάναυσα την ιστορία, τον πολιτισμό, το έθνος και την πίστη μας.

Η καταδίκη αυτών των ειδεχθών και εγκληματικών πράξεων δεν έχει ούτε προϋποθέσεις ούτε αστερίσκους. Είναι ρητή, κατηγορηματική και ξεκάθαρη».