You are currently viewing Σε πλήρη αναντιστοιχία με την Ιεραρχία ο Αρχιεπίσκοπος

Σε πλήρη αναντιστοιχία με την Ιεραρχία ο Αρχιεπίσκοπος

του Σωτήρη Τζούμα

Ο Αρχιεπίσκοπος μας δείχνει με τη στάση του ότι ευρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το Σώμα της Ιεραρχίας
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος όπως όλα δείχνουν επέλεξε να συνταυτιστεί και να συμπορευτεί με τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και να έλθει σε πλήρη ρήξη με την Ιεραρχία, της οποίας προεδρεύει.

Δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος μας δείχνει με τη στάση του ότι ευρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με το Σώμα της Ιεραρχίας και προτιμά να σιωπά και να φυγομαχεί στα μεγάλα θέματα που αφορούν την πατρίδα μας, παρά να παίρνει θέση και να γίνεται δυσάρεστος στον κ. Τσίπρα και στους ομοϊδεάτες του.

Τόσο η σταθερή του προσήλωση στις απόψεις του Πρωθυπουργού , αλλά και η σπουδη του να περάσει ως έχει η συμφωνία που ανακοίνωσαν από κοινού με τον κ. Τσίπρα από το Μαξίμου, δείχνει έναν Αρχιεπίσκοπο εντελώς αποκομμένο από τους υπόλοιπους Ιεράρχες. Έναν Αρχιεπίσκοπο που θέλει να στηρίξει τα πολιτικά συμφέροντα και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης και να βοηθήσει τον κ. Τσίπρα να επιβιώσει πολιτικά και να σωθεί, παρά να γίνει υπέρμαχος των συμφερόντων του ιερού κλήρου.

Μπορεί στην ουσία να μην ισχύουν όλα αυτά και να είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και να αδικούμε τον Αρχιεπίσκοπο με την εύκολη και αβασάνιστη κριτική μας.

Η εντύπωση , όμως, που επικρατεί στον έξω κόσμο, στους απλούς χριστιανούς όσο καλή διάθεση και αν έχουν είναι αυτή. Ότι δηλαδή ο Αρχιεπίσκοπος δεν ενδιαφέρεται να περάσει τα θέματα με βάση τα θέλω και τα συμφέροντα των κληρικών μας, αλλά με διάθεση που να μην κακοκαρδίσει τον Πρωθυπουργό.

Και η στάση αυτή του Αρχιεπισκόπου δεν αφορά μόνο το θέμα της κατάπτυστης συμφωνίας δια της οποίας εξοστρακίζεται ο κλήρος από το ενιαίο μισθολόγιο, αλλά θεωρούν ότι επεκτείνεται σε όλα τα θέματα.

Για παράδειγμα, για το θέμα των Πρεσπών, ενώ παρακολουθούμε να έχει ξεσηκωθεί ο κλήρος και ο λαός μας σε όλη την ελληνική επικράτεια, ο Αρχιεπίσκοπος είναι ..απών.

Ακόμη και οι πλέον βραδυφλεγείς και δυσκίνητοι ιεράρχες πήραν θέση και εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες καλούν τον κόσμο να δώσει το παρών κατά τρόπο δυναμικό στο Σύνταγμα. Παρατηρείται ένα είδος πανστρατιάς στην οποία συμμετέχουν Ιεράρχες αλλά και απλοί ιερείς και μοναχοί από την μακρινή Θράκη και το Άγιο Όρος εως την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Πρόκειται για μία ειρηνική επανάσταση που θέλει να βάλει ένα τέλος στην αδηφάγο όρεξη των γειτόνων μας ανιστόρητων Σκοπιανών αλλά και των ισχυρών της γής , οι οποίοι τυγχάνουν να είναι και σύμμαχοί μας. Οι Ελληνες με τη στάση τους δείχνουν πως δεν θέλουν να παίξουμε τα εθνικά μας συμφέροντα για μία ακόμη φορά στα ζάρια της διεθνούς διπλωματίας.

Και η Εκκλησία μας αφουγκράζεται το λαό μας και είναι κοντά του και σε αυτή την προσπάθεια. Όλοι πλην ενός- φεύ!

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πρέπει μα επαναπροσδιορίσει τη στάση του και

την συμπεριφορά του.

Δεν είναι δυνατόν να γίνεται συλλαλητήριο στην Αθήνα και ο Αθηνών να σιωπά.

Να μην έχει βγάλει την παραμικρή ανακοίνωση που να συμπαρίσταται στο λαό μας.

Δεν είμαστε ακραίοι, ούτε εθνικιστές. Έλληνες πατριώτες είμαστε.

Μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος για λόγους που δεν γνωρίζουμε να μην μπορεί να μιλήσει, να μην μπορεί να πάρει θέση. Αλλά αυτό είναι αδιανόητο.

Θα μπορούσε να πεί στον …Αλέξη, ότι πρέπει να πει δύο λέξεις γιατί έτσι «πρέπει», για ξεκάρφωμα, προς όλους αυτούς που θέλουν να διαδηλώσουν φωναχτά την αντίθεσή τους.

Αλλιώς δεν θα μπορέσει από την επομένη του συλλαλητηρίου, να σταθεί

στον ίδιο του τον τόπο, στην Αρχιεπισκοπή αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Δεν το έπραξε ,όμως αυτό ο Αρχιεπίσκοπος. Προτίμησε να παραμείνει αρεστός στον κ. Πολάκη και στην Τασία παρά στο λαό που θρησκεύεται και αποτελεί το πιστό και συνεπές ακροατήριο της Εκκλησίας.

Αλλά τώρα θα συμβεί το μοιραίο.

Ο Αρχιεπίσκοπος αν δεν πει μία λέξη για να δείξει σε όλο αυτό το λαό ότι είναι έστω νοερά μαζί του, από αύριο θα αρχίσουν τα δύσκολα.

Δυστυχώς γι’ αυτόν, διότι διάλεξε τον πιο άσχημο τρόπο για να ξεφτίσει τον άραφο χιτώνα της Αρχιεπισκοπείας του, ο οποίος ξεκίνησε συμπωματικά προ 11 ακριβώς ετών- Φεβρουάριο του 2008.

Αν ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έφυγε από αυτή την ζωή μετά από δέκα έτη Αρχιεπισκοπείας εξυμνούμενος και σχεδόν αποθεωμένος από κλήρο και λαό – έστω και αν λοιδορήθηκε από τους διατεταγμένους αθέους και τους εκσυγχρονιστές του Σημίτη- ο Ιερώνυμος θα ζήσει να δεί την απόλυτη περιφρόνηση από κλήρο και λαό και μάλιστα από όλη την Ελλάδα. Και αυτό σίγουρα δεν το αξίζει!

ΠΗΓΗ:Newpost.gr