ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΟ-ΣΛΑΒΙΚΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!

ΠΑΛΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΟ-ΣΛΑΒΙΚΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!

Του Αρχιμ. Ρωμανού Αναστασιάδη- Από την Ι. Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

 
 
Αγαπητοί μου Αδελφοί Συνέλληνες,
 
Το σύγχρονο Μακεδονικό Δράμα κορυφώνεται, με την επικείμενη υποβολή στη Βουλή της λεγόμενης «Συμφωνίας των Πρεσπών». Ο Ελληνικός Λαός, με αισθήματα υγιούς φιλοπατρίας, εξανίσταται, διαμαρτύρεται, συγκεντρώνεται ειρηνικά, δημοκρατικά και πολιτισμένα, για να διαδηλώσει την αντίθεσή του σε κάθε έκπτωση των Δικαίων του Γένους μας, σε κάθε ξεπούλημα των Αγώνων των ηρωικών μας προγόνων και της Ιστορίας μας. Και πολύ καλά κάνει ο Ελληνικός Λαός, όπως άλλωστε έχει και δικαίωμα αλλά και υποχρέωση έναντι της ιστορικής του αυτοσυνειδησίας.
 
Χρειάζεται όμως μέγιστη προσοχή και επαγρύπνηση, για να μην επιτρέψουμε αυτός ο ξεσηκωμός, αυτή η πατριωτική πάλη, να γίνει όχημα εξυπηρέτησης ξένων συμφερόντων, αλλότριων προς τα Εθνικά μας Δίκαια και εν πολλοίς εχθρικών και ασυμβίβαστων προς τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της Πατρίδας μας.
 
Όσοι δεν είμαστε «λωτοφάγοι» σε αυτή τη χώρα θυμόμαστε ότι η Ρωσία ήταν από τα πρώτα κράτη της υφηλίου που έσπευσε να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα, δηλαδή ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» (Republic of Macedonia). Και όχι μόνο αυτό, αλλά και σήμερα οι Μοσχοβίτες του Πούτιν δίνουν τιτάνιο αγώνα να μην… αλλάξει το όνομα του κράτους αυτού, αλλά να παραμείνει… «Μακεδονία»!!! Είναι χαρακτηριστικό, ότι μετά την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων και την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών, τον περασμένο Οκτώβριο, η Μόσχα έστειλε σαφές μήνυμα λέγοντας ότι δεν δέχεται την αλλαγή του ονόματος που συμφώνησαν Ελλάδα και Σκόπια: «Η Ρωσία αναγνώρισε τη Δημοκρατία της Μακεδονίας με το συνταγματικό όνομά της εδώ και περισσότερα από 26 χρόνια και η θέση της δεν αλλάζει, ούτε πρόκειται να δεχθεί άλλη ονομασία», έγραψε στο Twitter η Ρωσική Πρεσβεία. Δηλαδή, η Ρωσία θέλει διά παντός τα Σκόπια να ονομάζονται σκέτο… «Μακεδονία»!!!
 
Το ότι οι Ρώσοι δεν είναι φίλοι μας, το ότι στην πραγματικότητα, όπως η Ιστορία μας έχει πάλιν και πολλάκις διδάξει, είναι ο μέγιστος εχθρός της Ρωμιοσύνης, του Ελληνισμού, αυτό δεν περιμέναμε να το διαπιστώσουμε μόνο από τη στάση της στο Μακεδονικό Ζήτημα. Ένα Ζήτημα άλλωστε, που από το πρώτο ιστορικό ξεκίνημά του έχει τη σφραγίδα του ανθελληνικού ρωσικού παρεμβατισμού στα Βαλκάνια. Αλλά εν προκειμένω η στάση της Ρωσίας καθίσταται τόσο προκλητική έναντι του Ελληνισμού, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο για εφησυχασμό.
 
Δεν θα σταθούμε στις υποψίες, καταγγελίες, φήμες -ή όπως αλλιώς θέλετε- που έχουν εδώ και καιρό εκφρασθεί, ότι πίσω από τις σφοδρές αντιδράσεις για τη «Συμφωνία των Πρεσπών» και την υποκίνηση οργανώσεων και άλλων φορέων που αντιτίθενται βρίσκεται η Ρωσία. Η οποία, το επαναλαμβάνουμε, δεν επιθυμεί τη συμφωνία αυτή, όχι από… αγάπη για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά επειδή δεν θέλει καμία αλλαγή στο όνομα των Σκοπίων (δηλαδή να μείνει σκέτο «Μακεδονία») και φυσικά δεν επιθυμεί την είσοδό τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, η οποία -σε κάθε περίπτωση- θα συνιστούσε διασφάλιση της Ελλάδας έναντι οποιουδήποτε μελλοντικού αλυτρωτισμού των Σκοπίων σε βάρος της. Με απλά λόγια, τα γεωστρατηγικά σχέδια της Ρωσίας στα Βαλκάνια -σε συνδυασμό και με την ανάπτυξη ισχυρών σχέσεών της με την Τουρκία- έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της Ελλάδας.
 
Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί. Όσοι πάμε στο Σύνταγμα την προσεχή Κυριακή για το Συλλαλητήριο θα πρέπει να σταθούμε εκεί ως Έλληνες, με ομοψυχία και ενότητα, έχοντας συνείδηση ότι υπηρετούμε την δική μας Πατρίδα και όχι τα συμφέροντα και τις επιδιώξεις οποιουδήποτε ξένου παράγοντα, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτά, όπως στην περίπτωση της Ρωσίας, έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα ελληνικά συμφέροντα.
 
Όσοι βρεθούμε στο Σύνταγμα για να βροντοφωνάξουμε «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ», ας μην βγάλουμε ούτε στιγμή από το νου και την καρδιά μας τη ζοφερή αλήθεια ότι «ομόδοξα» κράτη, «δορυφόροι» της Μόσχας, όπως λ.χ. η Σερβία, είναι από τα πρώτα που αναγνώρισαν και συνεχίζουν να αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία», αποδεικνύοντας έτσι πόσο εχθρικά είναι προς την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.
 
Τελικά, όπως η Ιστορία των τελευταίων αιώνων αποδεικνύει, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ελληνισμού δεν είναι οι Φράγκοι της Δύσεως, αλλά οι ψευδάδελφοι «ορθόδοξοι» της Ανατολής, με σταθερό και δόλιο υποκινητή τη Ρωσία, κάτω από οποιοδήποτε καθεστώς: τσαρική, σοβιετική, πουτινική…