Η Μακεδονία δέχθηκε το σκήνωμα του Σισανίου και Σιατίστης Παύλου

Η Μακεδονία δέχθηκε το σκήνωμα του Σισανίου και Σιατίστης Παύλου

Στη γη της Μακεδονίας, την οποία αγάπησε και υπηρέτησε εως το τέλος της ζωής του, ενταφιάστηκε σήμερα ο μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης  Παύλος. 

Πλήθος Ιεραρχών, ιερέων, μοναχών και απλού κόσμου βρέθηκε στην Σιάτιστα για  να πει το ύστατο χαίρε στον Ιεράρχη που η φωνή του ως χείμαρρος εξεχύνετο, ως φωνή υδάτων πολλών.

Της Εξοδίου Ακολουθίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών  Ιερώνυμος επικεφαλής πλειάδας Ιεραρχών.

Συγχοροστάτησν οι Γουμενίσσης Δημήτριος,Βεροίας Παντελεήμων, Ξάνθης Παντελεήμων,Ναυπάκτου Ιερόθεος, Δημητριάδος Ιγνάτιος, Εδέσσης Ιωήλ,Κιλκισίου Εμμανουήλ, Εδέσσης Ιωήλ, Καλαμαριάς Ιουστίνος, Ταμασού Ησαΐας από την Εκκλησιά της Κύπρου , Πατρών Χρυσόστομος, Πρεβέζης Χρυσόστομος, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Κορίνθου Διονύσιος, Κασσανδρείας Νικόδημος,Μαρωνείας Παντελεήμων, Θερμών Δημήτριος, Φιλίππων Στέφανος, Τρίκκης Χρυσόστομος, Αιτωλίας Κοσμάς, Βρυούλων Παντελεήμων, Φλωρίνης Θεόκλητος, Λαγκάδα Ιωάννης, Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, Σταγών Θεόκλητος,Καρπενησίου Γεώργιος, ο Αμαθούντος Νικόλαος από την Εκκλησία της Κύπρου και ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών. Παρέστησαν επίσης  οι Αυλώνος Χριστόδουλος, Γρεβενών Δαβίδ,Λαρίσης  Ιερώνυμος. Από την Εκκλησία της Αλβανίας ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης. 

Ομιλητές στην Εξόδιο Ακολουθία ήταν ο εκπρόσωπος του οικουμενικού πατριάρχη, Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης, ως εκπρόσωπος της Συνόδου, ο Τοποτηρητής της Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης Μητροπολίτης Καστοριάς Παύλος, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ.Εφραίμ Τριανταφυλλοπουλος, η καθηγουμένη της Ι.Μ. Παναγίας Μικροκάστρου Γερόντισσα Θεολογία, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, ο Δήμαρχος Βοΐου κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, εκ μέρους των Μακεδονικών Σωματείων ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, κ.Γεώργιος Τάσιο και εκ μέρους των Νέων τις Σιάτιστας η κ. Δήμητρα Καραμπατζιά.

Φωτό από την Εξόδιο Ακοκουθία.

 Από  το Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» /Ραφαήλ Γεωργιάδης