You are currently viewing Ο Σαούλ κ. Τσίπρας, έγινε… Παύλος και ασπάστηκε τον Σταυρό;

Ο Σαούλ κ. Τσίπρας, έγινε… Παύλος και ασπάστηκε τον Σταυρό;

Η νέα χρονιά, ξεκίνησε με εντυπωσιακές αλλά όχι ανεξήγητες εκπλήξεις αφού τυγχάνει νά είναι καί εκλογική!

Κοντά ή μακριά ο λαός θα κληθεί να αποδείξει την ωριμότητά του σε μία κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα μας όχι μόνο για την κατάσταση της οικονομίας μας αλλά κυρίως για τα εθνικά μας θέματα.

Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας κάνει ότι μπορεί για να κερδίσει τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας το μαύρο ως άσπρο.. Προτάσσοντας από τη μιά, τα δήθεν σκάνδαλα των πολιτικών του αντιπάλων, επιτρέπει στα πολιτικά φρούτα εποχής τύπου Πολάκη, να ακρωτηριάζουν τους θεσμούς. Και από την άλλη δίνοντας προτεραιότητα στις επιταγές- εντολές της Ευρώπης προσπαθεί να βγει στον πολιτικό εξώστη ως το αναγκαίο κακό.
Κοντά σε αυτό το σκηνικό η εγχώρια επικαιρότητα έρχεται να συμπληρώσει το σκηνικό με γεγονότα που προκαλούν αν μη τι άλλο θυμηδία.

Ο κ. Τσίπρας φαίνεται ότι την ημέρα των Φώτων επιδέχεται σίγουρα κάποιο φωτισμό- ίσως και εξ ουρανού.

Μετά το περιστέρι που άφησε να πετάξει ελεύθερο στον Πειραιά προ τετραετίας ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τον Σταυρό που του έδωσε να ρίξει στη δεξαμενή στο Κολωνάκι ο απερίσκεπτος και ανόητος θεολογικά προεξάρχων Αρχιερεύς προ διετίας, εφέτος στη Σαμοθράκη φαίνεται ότι έπιασαν οι προσευχές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και συντελέστηκε το μέγα θαύμα:ο Σαούλ έγινε Παύλος και ασπάστηκε τον Ιερό Σταυρό.

Βέβαια συνεπής στις κατά καιρούς ιδεοληπτικές κορώνες του δεν έκανε το σημείο του Σταυρού, σαν καλός χριστιανός που «δεν»είναι! Αυτό μας το άφησε, προφανώς ως επόμενη έκπληξη για μία άλλη φορά.

Ήταν, ωστόσο χαμογελαστός και έμοιαζε να διασκεδάζει με το όλο τελετουργικό , πρωτόγνωρα ή έστω όψιμα γεγονότα γι αυτόν. Τα πήγε πάντως καλά,λες και έπαιζε κάποιο ρόλο.

Μετά τον καθαγιασμό των υδάτων στό λιμάνι τής Καμαριώτισσας στην Σαμοθράκη, οι ηρωικοί ακρίτες μας που παρίσταντο στην τελετή του Αγιασμού είδαν έκπληκτοι τον Πρωθυπουργό της χώρας να μην αντιστέκεται στην κίνηση του ιερέως που έτεινε την δεξιά χείρα του την Σταυροκρατούσα και να ασπάζεται τόν Σταυρό, που μόλις είχε ανασυρθεί από την παγωμένη θάλασσα από έναν τολμηρό κολυμβητή, από τους αρκετούς θαρραλέους που τίμησαν το έθιμο.

Ο Πρωθυπουργός ως γνήσιος αριστερός, με λαϊκές ευαισθησίες ρώτησε τούς άνδρες πού έπεσαν στην θάλασσα, αν ήταν παγωμένη και τί θερμοκρασία είχε το νερό.

Η αλλαγή συμπεριφοράς του κ.Τσίπρα ο οποίος μέχρι τώρα έχει πείσει πόσο άθεος είναι, οφείλεται προφανώς σε δύο λόγους!

Ή άρχισε να μαλακώνει τις ακραίες απόψεις που είχε και να νοιώθει βολικά με τα θεία και την Εκκλησία, πράγμα που σημαίνει ότι έγινε όντως το «θαύμα» για το οποίο έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εν Συνόδω: ότι θέλει να μετατρέψει τον κ. Τσίπρα από Σαούλ σε Παύλο!

Ή ο κ. Τσίπρας είδε ότι μπορεί να μας «δουλεύει» χωρίς να δυσκολεύεται και σε αυτό τον τομέα και γιαυτό το πράττει χωρίς αναστολές!

Δεν ξέρουμε τί άλλο θα δούμε μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές! Αλλά το βέβαιο είναι ότι έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά! Όπως ας πούμε να προτείνει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον κ. Τσίπρα να τον εκλέξει και Επίσκοπο της Εκκλησίας μας! Έτσι κι αλλιώς τυπικά είναι άγαμος… Τα υπόλοιπα είναι λεπτομέρειες που θα τις ξεπεράσουμε!

Η Εκκλησία είναι « ο χώρος του αχώρητου που τα πάντα χωρεί!».

Ο Θεός δεν ξέρουμε, όμως, πόσο ακόμη θα μας ανέχεται!

newpost.gr