Εκδήλωση για τους φοιτητές από τη Μητρόπολη Ναυπάκτου

Εκδήλωση για τους φοιτητές από τη Μητρόπολη Ναυπάκτου

Την Τετάρτη 2 Ιανουαρίου, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε το Φοιτητικό 2019 της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, δηλαδή η συνάντηση του Μητροπολίτου με τους φοιτητές και αποφοίτους με την ευκαίρα της κοπής της Βασιλόπιτας για το νέον έτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, μετά την τελετή της κοπής της βασιλόπιτας, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους φοιτητές για ένα πολύ ενδιαφέρον σύγχρονο θέμα «Ένα ταξείδι από τον Ιουδαισμό στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό». Πρόκειται για την αυτοβιογραφία ενός Αμερικανοεβραίου, του Τζέιμς Μπέρνσταιν, που έγινε Χριστιανός και σήμερα είναι Ιερέας της Ορθοδόξου Εκκλησίας στην Αμερική, ο οποίος εξέδωσε την πολύ ενδιαφέρουσα αυτοβιογραφία του σε βιβλίο με τίτλο «Η Αποκάλυψη του Χριστού». Ο Σεβασμιώτατος διάρθρωσε την ομιλία του στα κεφάλαια: Βιογραφικά στοιχεία του συγγραφέως, –Η Αποκάλυψη του Χριστού, –Η προσέλευσή του στον Προτεσταντισμό, –Πορεία του στην Ορθόδοξη Εκκλησία, –Η έννοια της σωτηρίας, Αμαρτία-συγχώρηση, Προπατορικό αμάρτημα, Σωτηρία του ανθρώπου, Παράδεισος και Κόλαση. Πρόκειται για βαθειά νοήματα πολύ σημαντικά για την σύγχρονη ζωή, που επικρατεί σύγχυση στα θέματα αυτά.

Ακολούθησε προβολή φωτογραφιών και συζήτηση, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος έδωσε τον λόγο στην Ναυπάκτια καθηγήτρια της Ιστορίας Δογμάτων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Μαρίνα Κολοβοπούλου, η οποία τόνισε την σύνδεση των νοημάτων της εισηγήσεως του Σεβασμιωτάτου με την σύγχρονη ζωή των νέων φοιτητών.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Παναγιώτης Λουκόπουλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Στερεάς Ελλάδος κ. Βασίλειος Τριανταφύλλου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου και Ναυπάκτου κ. Χρήστος Παίσιος, ο Λυκειάρχης του 2ου Λυκείου κ. Πέτρος Πιτσιάκκας, ο Διευθυντής της Παπαχαραλαμπείου Βιβλιοθήκης κ. Ιω. Χαλάτσης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Πάτραις Ναυπακτίων κ. Ευάγγελος Τηλιγάδης, και βεβαίως πολλοί φοιτητές που γέμισαν την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Ο φοιτητής που βρήκε το φλουρί καθώς και τέσσερεις φοιτητές που κληρώθηκαν έλαβαν από ένα βιβλίο και ένα συμβολικό ποσό από το ταμείο ευποιίας του Σεβασμιωτάτου.

Αμέσως μετά την ομιλία προσφέρθηκε δεξίωση σε όλους τους φοιτητές στην αίθουσα ψυχαγωγίας.