ΠΟΑΣΥ: Τυφλό το χτύπημα στο Ναό του Αγίου Διονυσίου

ΠΟΑΣΥ: Τυφλό το χτύπημα στο Ναό του Αγίου Διονυσίου

ΠΟΑΣΥ: “Η έκρηξη έγινε στον Ιερό Ναό, στη διπλανή είσοδο από τα σκαλάκια, δέκα μέτρα από την καφετέρια όπου είναι πολυσύχναστη. Το χτύπημα είναι εντελώς τυφλό και δολοφονικό” είπε ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή των Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.

“Μέχρι στιγμής τα ενδεχόμενα είναι δύο. Ή υπήρχε τηλεχειρισμός οπότε σίγουρα ήθελαν νεκρό αστυνομικό, ή να μην είχαν ειδοποιήσει καν και να έσκαγε μόνη της επομένως πάλι είναι τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα”, σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας και πρόσθεσε:

“Ο συνάδελφος είναι ακόμα στο χειρουργείο, κοιτάμε για τα θραύσματα, κοιτάμε για τα μάτια του, την ακοή του, τι βλάβες μπορεί να έχει πάθει. Ευτυχώς δεν είναι πολύ σοβαρά. Ούτε ο νεωκόρος από ότι μαθαίνω από τους αστυνομικούς οι οποίοι βρίσκονται στον Ευαγγελισμό… Έχουμε να κάνουμε με ένα χριστουγεννιάτικο τυφλό και δολοφονικό χτύπημα σε Ναό”.

“Ο αστυνομικός δεν πήγε να ανοίξει το κουτί, δεν είναι ανόητος ο άνθρωπος. Ενώ το είχε βάλει στο παρτέρι έσκασε, ήδη το είχε μετακινήσει. Για αυτό και έχουμε μία υποψία ότι υπήρχε τηλεχειρισμός, γιατί ήδη είχε μετακινηθεί το κουτί από τον νεωκόρο από τα σκαλάκια της εκκλησίας και είχε πάει στο παρτέρι. Αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Περιμένουμε τις πρώτες ενδείξεις από τα ειδικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας για να δούμε τι εκρηκτικός μηχανισμός είναι και ποιο ήταν το πυροκροτικό μέσο”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.