Δέματα αγάπης προς φοιτητές από τον Χίου Μάρκο

Τις Φοιτητικές Εστίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου στα Λειβάδια Χίου επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος και διένειμε στους εκεί διαμένοντες φοιτητές και φοιτήτριες 170 δέματα με τρόφιμα εν όψει της εορτής της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης, ο Σεβασμιώτατος μιλώντας στα νέα αυτά παιδιά τους τόνισε ότι κατανοεί τις προσπάθειές τους για να σπουδάσουν τις επιστήμες που επέλεξαν, αλλά και τις θυσίες και στερήσεις των γονέων τους για να υλοποιηθεί ο φιλομαθής πόθος των παιδιών τους.

Υπενθύμισε ότι η Ιερά Μητρόπολη Χίου με τις τακτικές και έκτακτες μηνιαίες συναντήσεις για φοιτητές τους δίδει την δυνατότητα του διαλόγου και της ψυχαγωγίας και τους ανέφερε το παράδειγμα των Αγίων Ιεραρχών Βασιλείου και Γρηγορίου, που όταν εσπούδαζαν στην Αθήνα εγνώριζαν μόνο τον δρόμο προς την Εκκλησία και τον δρόμο προς το Πανεπιστήμιο.

Τέλος ευχόμενος για τις αγίες ημέρες των Χριστουγέννων τους έδωσε ως σύνθημα τους αγιογραφικούς λόγους: ‘’(Κύριος) έδωκεν ανθρώποις επιστήμην ενδοξάζεσθαι εν τοις θαυμασίοις Αυτού’’ (Σοφ. Σειράχ λη’, 6), ‘’Μηδέν επιστήμων, ο μη εις δόξαν Θεού τη επιστήμη κεχρημένος’’(Μέγας Βασίλειος).