Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος  προς ΙΣΚΕ: ”Καλώς ορίσατε  και ας αργήσατε»

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς ΙΣΚΕ: ”Καλώς ορίσατε και ας αργήσατε»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δέχθηκε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος. Θέμα συζήτησης ήταν το πλαίσιο συμφωνίας με την Πολιτεία.

Οι Ιερείς είχαν ζητήσει τη συνάντηση αυτή καθώς ήθελαν να εκφράσουν οι ίδιοι τους προβληματισμούς τους στον Μακαριώτατο.

Σύμφωνα με  πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε στους Ιερείς πως τα δικαιώματά τους θα είναι πλήρως διασφαλισμένα. Παρέδωσε μάλιστα  στα μέλη του ΙΣΚΕ υπόμνημα μέσα στο οποίο διευκρινίζει ότι πως οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί θα διασφαλίζει τα δικαιώματα του κλήρου (μισθοδοσία, ασφάλεια, συνταξιοδότηση, οργανικές θέσεις κλπ) και να κατοχυρωθεί  η μισθοδοσία των κληρικών δια του Συντάγματος.

 «Πενήντα χρόνια δίνω αγώνα για την εκκλησιαστική περιουσία που διασφαλίζει τη λειτουργία των ιδρυμάτων της Εκκλησίας. Πενήντα χρόνια δίνω αγώνα για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των νκληρικών μας, αυτή είναι η προτεραιότητά μας πάντοτε”  είπε με εμφανές παράπονο  ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Η συμφωνία θα ξαναεξεταστεί, θα ξαναπάει Ιεραρχία και η Ιεραρχία θα το δει. Η Ιεραρχία μπορεί να εγκρίνει, μπορεί να διορθώσει, μπορεί να απορρίψει. Αν προχωρήσει, θα τα ξανασυζητήσουμε».

Για τους Ιερείς είπε:

«Χαίρομαι που ήρθαν οι εκπρόσωποι των Ιερέων μας και κουβεντιάσαμε και πέρα από αυτό. Γιατί δεν είναι μόνο το θέμα της μισθοδοσίας που μας απασχολεί, είναι και τόσα άλλα θέματα, όπως πως θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τα εκκλησιαστικά σχολεία, πως θα λειτουργούν τα ιδρύματα μας, τα οποία υπηρετούν τον λαό, πως μπορούμε να οργανώσουμε το έργο μας το πνευματικό, απαγκιστρωμένοι από κάποιες αρχές, από διάφορους φορείς που μας εμποδίζουν πολλές φορές να κάνουμε το πνευματικό μας έργο” συμπλήρωσε ο Μακαριώτατος.

”Ο αγώνας μας και η προσπάθειά μας είναι ένα έργο που φαίνεται υλικό, οπως είναι η περιουσία, να το μετατρέψουμε εμείς, με τον αγώνα μας και την προσπάθειά μας να είναι πνευματικό, που θα δώσει καρπούς καλούς για τον λαό μας και την πατρίδα μας” πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΙΣΚΕ, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής, δήλωσε τα εξής/

«Είμαστε ικανοποιημένοι από τη σημερινή συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο. Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόφαση την οποία πήρε η Ιεραρχία. Περιμένουμε την Επιτροπή, η οποία θα συσταθεί και στην οποία όπως υποσχέθηκε ο Μακαριώτατος και αν βέβαια θελήσει και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα υπάρχει και ένα μέλος του ΙΣΚΕ και θα περιμένουμε τις αποφάσεις της Επιτροπής, ώστε να αποφασίσει τελικά η Ιεραρχία για το τι πρόκειται να γίνει. Ευχαριστούμε τον Μακαριώτατο που μάς δέχθηκε, δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα. Λάθος εντύπωση έχει σχηματιστεί, αν έχει σχηματιστεί τέτοια εντύπωση».

Δείτε το υπόμνημα που παρέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος στους εκπροσώπους του ΙΣΚΕ…