Ο Σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ δεν «ευχαρίστησε» τους βουλευτές μετά τη λιτάνευση της Ι. Εικόνας του Αγίου Νικολάου

Του Σωτήρη Τζούμα

Με πλήρη νηφαλιότητα και με τρόπο που έδειχνε πως ήταν αποφασισμένος να το κάνει γιατί ήξερε τί έκανε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μετά το πέρας της μεγαλοπρεπούς λιτάνευσης της ιερής και ιστορικής εικόνας του Αγίου Νικολάου, στην καθιερωμένη προσφώνηση στα προπύλαια της κεντρικής εισόδου του ναού, απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα το οποίο παρά το ψύχος ακολούθησε την μεγάλη και κοπιαστική λιτάνευση, ευχαρίστησε πρώτα τους δύο παρευρισκομένους Αρχιερείς Νικαίας Αλέξιο και Χριστιανουπόλεως Προκόπιο και στη συνέχεια ευχαρίστησε θεσμικά τον Υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη, ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης, τον εκ των αντιπροέδρων της Βουλής Μάριο Γεωργιάδη, τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μόραλη, τις στρατιωτικές και λιμενικές αρχές που εορτάζουν σήμερα, τους εκπροσώπους των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας αλλά και τον συνδιοργανωτή της σημερινής εορτής Γεν. Γραμματέα ΠΝΟ κ. Ιωάννη Χαλά, που στο πρόσωπό του τιμούσε και ευχαριστούσε όλους τους Έλληνες ναυτικούς.

Εκείνο που δεν πέρασε απαρατήρητο είναι το γεγονός ότι απέφυγε -και μάλιστα με επιδεικτικό τρόπο- να εκφράσει οποιαδήποτε λέξη για τους παρισταμένους βουλευτές, αλλά και τους υπολοίπους πολιτικούς πρώην και εκκολαπτόμενους.

Απέφυγε να τους ευχαριστήσει ακόμη και γενικά και αόριστα, ή να επισημάνει την παρουσία τους εκφωνώντας τα ονόματά τους- κάτι που έκανε μία τέτοια μέρα, όλα τα προηγούμενα χρόνια και μάλιστα διανθίζοντας το όνομα του καθενός με ειδικά χαρακτηριστικά στοιχεία και λέξεις που να παραπέμπουν στην περιγραφόμενη εκείνη τη στιγμή προσωπικότητα.

Σήμερα τους αγνόησε εντελώς!

Αρκέστηκε να πει ένα θερμό ευχαριστώ προς όλους, στο οποίο ασφαλώς συμπεριλάμβανε και τους πολιτικούς.

Η κίνηση αυτή του Σεβ. Πειραιώς προκάλεσε ελαφρά αμηχανία στους παρισταμένους βουλευτές – και δεν ήταν λίγοι- αλλά δεν τόλμησε να το δείξει κανείς.
Ως γεγονός πάντως αποδεικνύει μέχρι κεραίας την στάση που θα κρατήσουν οι Ιεράρχες εκείνοι που δεν θα επιτρέψουν να γίνει η Εκκλησία μας παίγνιο κομματικής συναλλαγής και να υποτιμηθεί ο ιερός κλήρος που τόσα έχει προσφέρει σε αυτή την πατρίδα.

Ο Σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ, γαλουχημένος από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ, είναι γνωστό ότι δεν ανήκει σ´αυτούς που μασάνε τα λόγια τους αλλά είναι ένας δυναμικός και ρηξικέλευθος Ιεράρχης,ο οποίος τολμά και μάχεται για τα πιστεύω του.

Με την κίνηση αυτή ο Σεβ. Πειραιώς θέλησε να περάσει προς τους εκπροσώπους του κοινοβουλίου αλλά και προς τους εκκολαπτόμενους πολιτικούς που σε λίγο θα ζητήσουν την ψήφο του λαού, ότι δεν γίνεται να πηγαίνουν στην Εκκλησία για να προωθούν τις υποψηφιότητές τους από την εκλογική δεξαμενή του χριστεπωνύμου πληρώματος, αλλά όταν η Εκκλησία δοκιμάζεται- όπως τώρα- και τους χρειάζεται, αυτοί κωφεύουν ή ψηφίζουν ενάντια προς τις θέσεις της Εκκλησίας. Σα να τους έλεγε να σταματήσουν πια αυτή την κοροϊδία.

Και με αυτή την κίνηση ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ είναι σα να δίνει γραμμή αντιστάσεως και αφυπνίσεως και προς τους άλλους Ιεράρχες της Εκκλησίας μας και να περνά εμμέσως πλην σαφώς μήνυμα προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ότι η Εκκλησία μας δεν κοιμάται και δεν είναι διατεθειμένη να σιωπήσει.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Σεβ. Πειραιώς Σεραφείμ στην κρίση που διέρχεται η Εκκλησία μας, με το προωθούμενο σχέδιο από τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έχει αποδειχθεί γενναίος μαχητής, αναπτύσσοντας ισχυρό λόγο αντίστασης κοντά στην πλειονοψηφία της Ιεραρχίας.
Τόσο με τις συνεντεύξεις του, αλλά και με όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του ο Σεβ. Πειραιώς έχει εκφράσει με γνήσιο εκκλησιολογικό φρόνημα,νομικά επιχειρήματα( ως άριστος νομομαθής που είναι) αλλά και επιχειρήματα που άπτονται της εθνικής μας υποστάσεως, επεξηγώντας το γιατί δεν πρέπει να διαταραχθεί το στάτους του εφημεριακού κλήρου στην πατρίδα μας αλλά και να μην επιτραπεί ουδεμία μεταβολή στο υπό αναθεώρηση Σύνταγμα της χώρας μας.

Η κίνηση αυτή του Σεβ. Πειραιώς μετά τη λιτανεία της εικόνας του Αγίου Νικολάου είναι μία απλή «γεύση» απ´αυτά που θα ακολουθήσουν από δώ και στο εξής.

ΠΗΓΗ:Newpost.gr