Μαξίμου κατά Μητσοτάκη για «επίθεση» στον Ιερώνυμο: Φαρισαίοι υποκριτές!

Μαξίμου κατά Μητσοτάκη για «επίθεση» στον Ιερώνυμο: Φαρισαίοι υποκριτές!

«Η ΝΔ προχώρησε χθες σε μια πρωτοφανή, άδικη, αλλά και ανόσια επίθεση κατά του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον οποίο κατηγόρησε ευθέως και επισήμως για “συναλλαγή” με τον πρωθυπουργό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτει:
«Αλήθεια τι εννοεί ο κ. Μητσοτάκης όταν κατηγορεί για συναλλαγή έναν ιεράρχη, που στη μακρά διαδρομή του υπηρέτησε με αφοσίωση την Εκκλησία και κέρδισε τον σεβασμό του λαού;

Ποια μικροκομματική τύφλωση τον οδηγεί να σύρει στο εδώλιο της αθλιότητας τον Αρχιεπίσκοπο και να εντάξει την Εκκλησία στον αντιπολιτευτικό του σχεδιασμό; Αναρωτιόμαστε πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και όλοι όσοι γύρω του ομνύουν δήθεν στην Ορθοδοξία, αλλά δεν διστάζουν να διασύρουν έναν άξιο λευίτη της. Ουαί υμίν, Φαρισαίοι υποκριτές», καταλήγει η ανακοίνωση του Μαξίμου.

Είχε προηγηθεί χθες επίθεση βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μετά την απόφαση της Ιεραρχίας να μην αποδεχτεί τη μεταφορά των κληρικών εκτός Δημοσίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα γαλάζια στελέχη υποστήριξαν πως πλέον «καταρρέει μια προσωπική συνεννόηση, αν όχι και συναλλαγή, ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο» και κατέληγαν: «Είναι προφανές ότι από πουθενά δεν προκύπτει ούτε χωρισμός Κράτους – Εκκλησίας, ούτε φυσικά 10.000 προσλήψεις στο Δημόσιο».

Νωρίτερα, οι Ιεράρχες μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση κατέληξαν σε ένα κοινό ανακοινωθέν που θέτει θέμα συνέχισης του διαλόγου στη βάση της αρχικής συμφωνίας Κυβέρνησης και Εκκλησίας αρνούμενοι όμως να εντάξουν σε αυτή το σημείο που αφορά στη μισθοδοσία τους από το Δημόσιο.

Newpost.gr