Ο Καθηγητής Σωτήρης Μπαλατσούκας,αναλαμβάνει διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου

Ο Καθηγητής Σωτήρης Μπαλατσούκας και επί δεκαετία διευθυντής Επιστολικής Επικοινωνίας του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστοδούλου, ανέλαβε τα καθήκοντα του διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης & Τυρναβου Ιερωνύμου.

Οι δύο άνδρες συνδέθηκαν τα έτη που συνυπηρετούσαν παρά τω Αρχιεπισκόπω Χριστοδούλω και έκτοτε διατήρησαν την πνευματική φιλία τους και τη στενή συνεργασία τους σε θεολογικά θέματα.

Μιλήσαμε με τον φίλο κ. Μπαλατσούκα ο οποίος μας είπε ότι «δέχθηκα να αναλάβω τη θέση αυτή και να βοηθήσω τον Μητροπολίτη Λαρίσης με τον οποίο συνεδέθην τα χρόνια της κοινής μας διακονίας στην Αρχιεπισκοπή κοντά στον μεγάλο Χριστόδουλο. Εκτιμώ και σέβομαι τονΣεβ. Λαρίσης Ιερώνυμο και θέλω να τον στηρίξω στο έργο του». μας είπε.

Ο Σωτήρης Μπαλατσούκας αναλαμβάνει τη θέση αμισθί και θα οργανώσει απο το μηδέν το ιδιαίτερο γραφείο του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης αφού μέχρι τώρα δεν υφίστατο η θέση αυτή και μάλιστα να την κατέχει λαϊκός συνεργάτης. Είναι ικανός και άξιος άνθρωπος με εξαιρετική ικανότητα στο γράφειν. Ο εκδοθείς αφιερωματικός τόμος του για τον Αρχιεπίσκοπο της καρδιάς μας Χριστόδουλο, έμεινε μνημειώδης.

Οι πληροφορίες από τη Λάρισα μας επιβεβαιώνουν ότι ο Σεβ. Λαρίσης θωράκισε τον Σωτηρη Μπαλατσούκα με ισχυρά προνόμια στη διοίκηση ώστε να μην αμφισβητηθεί ο ρόλος του από κανέναν. Οποιος πηγαίνει να δει τον Μητροπολίτη θα περνά προηγουμένως από τον κ. Μπαλατσούκα και μετά θα προωθείται εις τα ενδότερα.

Επίσης χθες ο Σεβ. Λαρίσης Ιερώνυμος ζήτησε τις παραιτήσεις των παλαιών συνεργατών του Μακαριστού Ιγνατίου δηλαδή του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Τσούτσουρα και συνυποψηφίου του στην εκλογή για τη Μητρόπολη Λάρισας, του Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου Ιγνατίου Μουρτζανού ( που οι πληροφορίες λένε ότι θα του ανατεθούν υψηλότερα καθήκοντα) και των υπολοίπων συνεργατών. Στην Ιερατική Σύναξη που γίνεται σήμερα στο χωριό Νίκαια θα κάνει τις ανακοινώσεις του για το πώς διαμορφώνεται εφεξής το επιτελείο συνεργατών στη διοίκηση της Μητρόπολης Λαρίσης.