Κουτσούμπας- Κ.Κ.Ε.: “Η συμφωνία δεν επιλύει εκκρεμότητες, τις ενισχύει”

Κουτσούμπας- Κ.Κ.Ε.: “Η συμφωνία δεν επιλύει εκκρεμότητες, τις ενισχύει”

«Αυτό που στήθηκε χθες μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες έδινε την εικόνα παζαριού ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα, και στην ηγεσία της Εκκλησίας για ένα αποτέλεσμα και για ένα θέμα με βάση αυτά που ανακοίνωσαν που θα μπορούσα να το προσδιορίσω ως άνθρακες ο θησαυρός γιατί αυτή η συμφωνία δεν επιλύει ιστορικές εκκρεμότητες, όπως ειπώθηκε, αντίθετα τις ενισχύει και τις διαιωνίζει» τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η βασική ιστορική εκκρεμότητα που θα ΄πρεπε να έχει λυθεί εδώ και δεκαετίες και λείπει από τη Συνταγματική Αναθεώρηση, είναι το ζήτημα του πλήρους διαχωρισμού Κράτους- Εκκλησίας, ο οποίος δεν εμποδίζει τη θρησκευτική πίστη, τα θρησκευτικά πιστεύω και τη θρησκευτική συνείδηση» είπε και προσέθεσε:

«Από τη σκοπιά αυτή δεν αντιμετωπίζεται, με αυτήν τη συμφωνία, ο συνταγματικός εναγκαλισμός αλλά προστίθεται ένας επιπλέον, αυτός του επιχειρηματικού τομέα με τη δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, που προβλεπόταν σε νόμο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ- ΝΔ», μιλώντας σε συνέντευξή του στον ρ/σ Παραπολιτικά.

Σημείωσε ακόμα ότι υπάρχουν «σκοτεινά σημεία» στη συμφωνία με την παραχώρηση στο Ταμείο Αξιοποίησης αμφισβητούμενων εκτάσεων, προσθέτοντας ότι «επιδιώκει ο κ. Τσίπρας να αποσπάσει τη συναίνεση της Εκκλησίας για τις περιορισμένες συνταγματικές αλλαγές που κάνει, και η Εκκλησία, απ΄ ό,τι φάνηκε τουλάχιστον χθες από τον αρχιεπίσκοπο τού προσφέρει αυτή τη συναίνεση».

Όσον αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση, ο Δ. Κουτσούμπας επισήμανε ότι «επιχειρείται η εξασφάλιση της συνέχισης της άσκησης αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, που δεν πρέπει να διαταράσσεται», και τόνισε ότι το δίλημμα «που έθεσε ο κ. Τσίπρας, πρόοδος ή συντήρηση», είναι «κάλπικο και αυτό φαίνεται από το ότι αντιδραστικοποιούνται οι περισσότερες διατάξεις τις οποίες θέλει να αναθεωρήσει η κυβέρνηση».