Θερμή υποδοχή της Αγίας Ζώνης στον Εύοσμο- Πλήθη πιστών με κεριά και ροδοπέταλα

Θερμή υποδοχή της Αγίας Ζώνης στον Εύοσμο- Πλήθη πιστών με κεριά και ροδοπέταλα

Με λουλούδια υποδέχθηκαν το θεομητορική κειμήλιο οι Θεσσαλονικείς. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως κ Βαρνάβας και σύσσωμος κλήρος και λαός υποδέχθηκαν την Αγία Ζώνη ενώ η μπάντα του Δήμου έπαιζε τον εθνικό ύμνο.

Το Ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Αρχιμανδρίτης Εφραίμ και υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Την ίδια ώρα πομπή από την Μητρόπολη Νεαπόλεως μετέφερε την εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας η οποία υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη και συνέχισαν την πορεία τους με πλήθος κόσμου να ακολουθεί ως τον Ιερό Ναό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της Τιμίας Ζώνης θα τελούνται καθημερινά Αγρυπνίες (8:30 μ.μ. – 12:30 π.μ.), Όρθρος και πρωινές Θείες Λειτουργίες (7:30 π.μ. – 9:30 π.μ.), Ιερά Παράκληση ανά δίωρο και Εσπερινός στις 5:30 μ.μ.

Την Τετάρτη 24/10 το βράδυ θα τελεστεί Αρχιερατική Αγρυπνία, ενώ την Παρασκευή 26/10 στις 6:00 μ.μ. Αρχιερατικό Ευχέλαιο, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Βαρνάβα.