Μυστική συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου στην Αρχιεπισκοπή

Μυστική συνάντηση Τσίπρα – Ιερώνυμου στην Αρχιεπισκοπή

Συνάντηση, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είχαν την περασμένη Τετάρτη στην Αρχιεπισκοπή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης, αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, και όπως σημειώνουν τόσο κυβερνητικές πηγές όσο και πηγές από την Αρχιεπισκοπή έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», η συζήτηση κινήθηκε γύρω από το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας, ενώ στο «τραπέζι» έπεσε και το θέμα της λειτουργίας της εταιρείας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, που είχε συσταθεί επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε και η συνεργασία Κράτους – Εκκλησίας, ενώ κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο πρωθυπουργός επεσήμανε στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος τη στήριξη της κυβέρνησης στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.

Σημειώνεται πως η συνάντηση έγινε λίγο πριν ανοίξει στη Βουλή η διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, με τους Τσίπρα και Ιερώνυμο να επιχειρούν να ανοίξουν μια νέα «σελίδα» στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας.

Newpost.gr