You are currently viewing Στον Πατριαρχικό ναό το 40νθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Θεοδωρουπόλεως Γερμανού του Αγίου

Στον Πατριαρχικό ναό το 40νθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Θεοδωρουπόλεως Γερμανού του Αγίου

Τελέστηκε το πρωί του Σαββάτου το 40νθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Θεοδωρουπόλεως Γερμανού στο Φανάρι, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν του Οικ.Πατριαρχείου:

Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ι. Βήματος του Π. Πατριαρχικού Ναού, κατά την τελεσθείσαν εν αυτώ Τρισαρχιερατικήν Θείαν Λειτουργίαν το Σάββατον, 15ην Σεπτεμβρίου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου και συνιερουργούντων αυτώ των Σεβ. Μητροπολιτών Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου και Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, καθ᾿ ην ετελέσθη το τεσσαρακονθήμερον Μνημόσυνον υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Μητροπολίτου Θεοδωρουπόλεως κυρού Γερμανού.

Εκκλησιάσθησαν οι Σεβ. Μητροπολίται Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Μύρων κ. Χρυσόστομος και Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας και πιστοί εντεύθεν, εξ Ελλάδος και εξ Αμερικής.

Επηκολούθησεν επιμνημόσυνος δεξίωσις εν τη Αιθούση του Θρόνου, καθ᾿ ην ωμίλησεν ο Πατριάρχης, Όστις, αφού εξήρε την προσωπικότητα, τα χαρίσματα και την μακράν εν τη Μητρί Εκκλησία προσφοράν του αειμνήστου Ιεράρχου, εχαρακτήρισεν αυτόν σύμβολον της Ορθοδόξου πνευματικότητος και εφάμιλλον των συγχρόνων Αγίων της Εκκλησίας Παισίου του Αγιορείτου, Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, Ιακώβου του Τσαλίκη και Αμφιλοχίου του εν Πάτμω.

* * *

Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, επί τη ιερά μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος και πανευφήμου Ευφημίας, παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ι. Βήματος του Π. Πατριαρχικού Ναού, κατά τον Μ. Εσπερινόν του Σαββάτου, 15ης ιδίου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου.

***

Η Α .Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, εδέξατο εις ακρόασιν:

– Τον Θεοφιλ. Χωρεπίσκοπον της Συροιακωβιτικής Εκκλησίας κ. Sabri Şahin, εκ Wiesbaden Γερμανίας.

– Τον Οσιολ. Ιερομόναχον Μωϋσέα Ξενοφωντινόν και την Οσιωτ. Μοναχήν Ιακώβην, Ηγουμένην του Ι. Ησυχαστηρίου Τιμίου Προδρόμου Ακριτοχωρίου Σιδηροκάστρου, συνοδευομένην υπό των Οσιωτ. αδελφών αυτής Μαξίμης και Σιλουανής.

– Τους εκ του εν Αμερική Τάγματος των Αρχόντων του Αγίου Ανδρέου Εντιμολ. κ.κ. Κωνσταντίνον Καρράν, Άρχοντα Σκευοφύλακα, και Franklin Rocky Sisson, Άρχοντα Πραιπόσιτον, νέον Πρόεδρον της Επιτροπής Επικοινωνιών και Κοινωνικών Δικτύων του Τάγματος, εκ Νέας Υόρκης.

– Την Ευγεν. κ. Παναγιώταν Κολοκυθά, Ιδιοκτήτριαν Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου, εξ Αθηνών.

– Την Ελλογ. κ. Λυδίαν Μουζάκα, Καθηγήτριαν του Πανεπιστημίου Αθηνών.

***

Η Α. Θ. Παναγιότης, ο Πατριάρχης, εξεπροσωπήθη:

– Υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Κυδωνιών κ. Αθηναγόρου, κατά την διοργανωθείσαν υπό των Εντιμ. κ.κ. Şerif Kaynar και Muhtar Kent, Επιχειρηματιών, δεξίωσιν επί τη αποπερατώσει των ανακαινιστικών έργων εν τω Αγιάσματι της Παναγίας Φανερωμένης Κυδωνιών (Ayvalık), εν τω αυλείω χώρω αυτού, το Σάββατον, 15ην Σεπτεμβρίου.

– Υπό του Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Νεοφύτου Μανδάλου, Κληρικού της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατά την υπό του εν Αθήναις Πολιτιστικού Συλλόγου «Friends of Europe in Greece» διοργανωθείσαν ημερίδα, επί του θέματος «Ευρωπαική Ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη & συζήτηση για τον καρκίνο του μαστού», εν τω εν Αθήναις Ξενοδοχείω «ΤΙΤΑΝΙΑ», αυθημερόν.