Με λαμπρότητα εόρτασε τα ονομαστήριά του ο δραστήριος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαίας στην Κύπρο

Η 10ηΣεπτεμβρίου, εορτή του Οσίου Ησαΐου, του Κτίτορος της Ιεράς, Βασιλικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κύκκου, είναι κάθε χρόνο μέρα πανήγυρης για την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, αφού την ημέρα αυτή άγει τα Ονομαστήριά του ο Σεπτός Ποιμενάρχης της , Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας.

Ο φετινός εορτασμός είχε ως επίκεντρο την Κοινότητα του Αναλιόντα, αφού στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνης φιλοξενούνται αυτές τις μέρες δύο μεγάλα πνευματικά θησαυρίσματα, η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Ελαιωνίτισσας από το Όρος των Ελαιών στα Ιεροσόλυμα και η Τιμία Κάρα της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, η οποία έχει μεταφερθεί από την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Ηλίων στην Εύβοια.

Την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου, το εσπέρας, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του εορτάζοντος Μητροπολίτη Ησαία και συγχοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Νεαπόλεως Πορφυρίου. Στον Εσπερινό συμμετείχαν και πολλοί Κληρικοί από όλη τη Μητροπολιτική Περιφέρεια Ταμασού καθώς και Κληρικοί από άλλες περιοχές.

Στον Εσπερινό, που τελέστηκε με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και τάξη, έψαλλε χορός ιεροψαλτών με προεξάρχοντα τον Αγιορείτη Αρχιμανδρίτη Αντίπα, του ιερού Ιβηριτικού Κελλίου της Αγίας Άννης.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Πανιερώτατος, αφού ευχαρίστησε τους συγχοροστατούντες με αυτόν Αγίους Αρχιερείς, απευθύνθηκε με συγκινητικούς λόγους προς τους Κληρικούς του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι

« η ονομαστική εορτή ενός Επισκόπου είναι γιορτή για όλη την Εκκλησία και ιδιαιτέρως για τους λειτουργούς, οι οποίοι αναλώνουν εαυτόν για την λαμπρή πνευματική πορεία μιας τοπικής Εκκλησίας».

Ευχαρίστησε τους ιερείς για τη συνεργασία που έχουν τόσα χρόνια και τους κάλεσε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο να εργάζονται στον Αμπελώνα του Κυρίου.

 

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Πανιερώτατος δέχθηκε τις ευχές του Εκκλησιάσματος και στη συνέχεια όλοι μαζί πορεύτηκαν στον περίβολο του ναού, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε Φιλανθρωπική Συναυλία με Ύμνους και Κείμενα αφιερωμένα στο βίο της Παναγίας με το γνωστό Έλληνα Καλλιτέχνη Πέτρο Γαϊτάνο.

Την επομένη, Δευτέρα το πρωί, στον ίδιο ιερό ναό τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Ταμασού και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ναϊρόμπης Μακαρίου, Βόστρων Τιμοθέου και Κορίνθου Διονυσίου, των Πανιερωτάτων Μητροπολιτών Κυρηνείας Χρυσοστόμου και  Λεμεσού Αθανασίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αμαθούντος Νικολάου.

Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος ο οποίος πήρε αφόρμηση από το Αποστολικό Ανάγνωσμα της ημέρας και μίλησε για τις αρετές που πρέπει να κοσμούν τη πνευματική ζωή του κάθε χριστιανού. Κατέληξε το λόγο του με ευχές προς τον άγοντα τα ονομαστήριά του, Μητροπολίτη Ταμασού.

Το απόγευμα της Δευτέρας πλήθος κόσμου έσπευσαν στο Μέγα Συνοδικό της Μητροπόλεώς μας στο Επισκοπειό, για να υποβάλουν τα σέβη τους στον Μητροπολίτη μας και να του ευχηθούν για τα ονομαστήριά του.

Με την ίδια ευκαιρία, ο Πανιερώτατος έλαβε πολλά συγχαρητήρια γράμματα από Αρχιερείς, τόσο από την Κύπρο όσο και από το Εξωτερικό, αλλά και από άτομα της Πολιτείας και το ευσεβές πλήρωμα της Εκκλησίας.

Να σημειώσουμε ότι ο Πανιερώτατος Ησαίας είναι από τους πλέον δραστήριους Ιεράρχες όχι μόνον της Μεγαλονήσου αλλά και όλης της Ορθοδοξίας. Μέσα σε λίγα χρόνια έχει κάνει έργο ζωής που άλλοι Μητροπολίτες δεν κατάφεραν να κάνουν για δεκαετίες. Είναι πνευματικό ανάστημα του Γέροντα Κύκκου Νικηφόρου και βαδίζει στα βήματά του. 

Είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο ποίμνιό του αλλά και σε ολόκληρη την Κύπρο. Ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαίας θα διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στη νέα εκκλησιαστική ιστορία της Κύπρου. Η Εκκλησία της Κύπρου περιμένει πολλά απ´αυτόν.