Η Πάτρα εόρτασε την ανακομιδή Λειψάνων Οσίου Ανθίμου του εν Χίω του Θαυματουργού

Η Πάτρα εόρτασε την ανακομιδή Λειψάνων Οσίου Ανθίμου του εν Χίω του Θαυματουργού

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Βοηθείας του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» εορτάσθη η μνήμη της ανακομιδής των Λειψάνων του Οσίου πατρός ημών Ανθίμου του Νέου του εν Χίω, το διήμερο 2-3 Σεπτεμβρίου 2018.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης, την παραμονή της εορτής ετελέσθη ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός.
Ανήμερα, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος στην ομιλία του ανεφέρθη τόσο στην υγεία του σώματος που θεραπεύουν οι ιατροί, όσο και στην υγεία της ψυχής που θεραπεύεται μέσα στην μυστηριακή ζωή της αγίας μας Εκκλησίας.
Επίσης, μίλησε με θερμά λόγια για το Διοικητικό Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό του μεγάλου Νοσοκομείου των Πατρών, για τους εργαζομένους και τους εθελοντές της αγάπης και ευχήθηκε ιδιαίτερα στους ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο.

Τέλος, ευχαρίστησε τον π. Χαρίτωνα Αθανασόπουλο, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος Ιερεύς του Νοσοκομείου και ο οποίος από τότε που ετοποθετήθη εκεί από τον Σεβασμιώτατο, εργάζεται με τους συνεργάτες του Κληρικούς και Λαικούς με ζήλο ιερό και αυταπάρνηση.

Να σημειώσωμε ότι στον Ιερό Ναό είναι θησαυρισμένο απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Ανθίμου προσφερθέν εν αγάπη πολλή προς την Εκκλησία των Πατρών, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου, κατόπιν αιτήματος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.