Ο Χίου Μάρκος στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης

Ο Χίου Μάρκος στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης

Με την Χάρη και την Βοήθεια του Θεού λειτούργησε και φέτος, για δεύτερη φορά, η Εκκλησιαστική Κατασκήνωση Αναγνωστών της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών στο Ιερό Προσκύνημα Αγίας Μαρκέλλης Βολισσού από 16 έως 22 Αυγούστου.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας είχε δώσει από πέρσι στην Κατασκήνωση την χαρακτηριστική ονομασία «Το καράβι του Χριστού», λόγω του ναυτικού χαρακτήρος της Μητροπόλεώς μας.

Στη Κατασκήνωση εφιλοξενήθηκαν Αναγνώστες της Χιακής Εκκλησίας ηλικίας 12 έως 20 ετών, μαθητές Σχολείων ή Φοιτητές Πανεπιστημίων, με άριστες μάλιστα επιδόσεις στα μαθήματά τους. Ο Αρχηγός της Κατασκηνώσεως Αιδεσιμώτατος Πρεσβύτερος π. Ιωάννης Κατσούνης και ο Υπαρχηγός κ. ʼΙωάννης Χονδρέλης, Καθηγητής Αγγλικής Φιλολογίας, Διευθυντής του Γυμνασίου Κάμπου, έδωσαν στους Κατασκηνωτές την ευκαιρία συμμετοχής στην λατρευτική ζωή της Εκκλησίας, την μελέτη του Λόγου του Θεού, την γνώση της Ιστορίας μας, τον προβληματισμό, από εκκλησιαστικής πλευράς, γύρω από σύγχρονα θέματα, που απασχολούν τους νέους, αλλά και την ψυχαγωγία, μουσική, αθλητική, εκδρομική κ.λ.π. Θα πρέπει να σημειωθεί η συμμετοχή των κατασκηνωτών με ιδιαίτερη ευλάβεια σε όλες τις ιερές ακολουθίες εντός του Ιερού ναού της Αγίας Μαρκέλλης.

Την Κυριακή 19 Αυγούστου επισκέφθηκε την Κατασκήνωση ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίας Μαρκέλλης, όπου διακόνησαν στο Ιερό Βήμα και στο Αναλόγιο και εκοινώνησαν όλοι οι κατασκηνωτές. Στον θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην έννοια, την σημασία και την αξία της Αριστείας από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τις μέρες μας. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης μας παρηκολούθησε το εορταστικό πρόγραμμα που είχαν προετοιμάσει τα παιδιά με θρησκευτικό και ιστορικό περιεχόμενο, δίνοντας έμφαση στη Μακεδονία μας (απαγγελίες, μουσική, τραγούδια, αθλοπαιδιές κ.λπ) και συμμετείχε μαζί τους στις δραστηριότητές τους. Την εορτή αυτή των παιδιών ετίμησαν με την παρουσία τους οι γονείς και συγγενείς ων Κατασκηνωτών, Εκπαιδευτικοί και πολλοί προσκυνητές .

Ο Σεβασμιώτατος εδώρισε σε κάθε παιδί μία μπλούζα και μία τσάντα με το σήμα της Κατασκηνώσεως.

Την Δευτέρα 20 Αυγούστου οι Κατασκηνωτές, στα πλαίσια της εκδρομής τους, επισκέφθηκαν τα Οινοποιεία της περιοχής, το Σπήλαιο της Παναγίας Αγιογαλούσαινας, το Στρατιωτικό Φυλάκιο του Μελανιούς και εγευμάτισαν στην γραφική πλατεία της Παρπαριάς.

Με την λήξη της Κατασκηνώσεως παιδιά και γονείς εξέφρασαν τις ευχαριστίες και εδόξασαν τον Θεό για το ωραίο δώρο που τους εχάρισε η Εκκλησία μας.

Τελειώνοντας, θα πρέπει να αναφέρουμε και να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς των γευμάτων της κατασκηνώσεως α). κ.Σοφία Σταίκου, β). την ¨Χιακή Αρωγή¨ και γ).την εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ. Ευχόμεθα όπως ο Δωρεοδότης Κύριος τους χαρίζει υγεία και προκοπή και να τους το ανταποδώσει πολλαπλασίως».