Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Η εικόνα που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα είναι διαιρετική»

Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Η εικόνα που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα είναι διαιρετική»

Στον Ιερό Ναό Αγίoυ Φανουρίου ιερούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος όπου κήρυξε το Θείο Λόγο.

Ο Παναγιώτατος ανέλυσε τη σημερινή ευαγγελική περικοπή και τόνισε μεταξύ άλλων την ανάγκη να είμαστε όλοι κοντά στο Θεό, στεκόμενος στο γεγονός πως οι πολιτικοί μας άρχοντες αυτή την περίοδο δεν είναι κοντά στην Εκκλησία. Παράλληλα δεν έκρυψε την ανησυχία του διότι όπως είπε η εικόνα της ελληνικής κοινωνίας είναι διαιρετική.

Είπε χαρακτηριστικά: «Πολλοί με ρωτούν γιατί όταν ομιλούμε στην Εκκλησία δε χτυπάμε τους αρχηγούς των κομμάτων και τους πολιτικούς που δεν έρχονται συχνά στην Εκκλησία παρά μόνο τυπικά σε κάποια γιορτή. Απαντώ ότι εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να επιβάλλουμε στα θέματα αυτά τη δική μας επιθυμία. Πρέπει εκείνοι να θέλουν. Τώρα που θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη για την Εκθεση, μπορώ εγώ να τους πάρω από το χέρι και να τους φέρω στην Εκκλησία; Τέτοιο δικαίωμα δεν έχω.

Εχω συναντηθεί με όλους τους πρωθυπουργούς τα τελευταία 40 χρόνια. Δεν έχω προσωπικώς παράπονα. Η ευθύνη είναι του καθενός και από εκεί και πέρα είναι θέλημα του Θεού τι θα γίνει. Η εικόνα που υπάρχει τώρα ενόψει εκλογών είναι διαιρετική. Εμείς αγαπούμε και τιμούμε όσους είναι στην εξουσία, αλλά και η εξουσία βοηθά τους ανθρώπους της Εκκλησίας. Χωρίς Εκκλησία το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να μεγαλουργήσει».