Ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Καρπάθου κατήγγειλε ξυλοδαρμό από Ιερέα – Η παρέμβαση του Μητροπολίτη και το… συγχωροχάρτι!

Ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Καρπάθου κατήγγειλε ξυλοδαρμό από Ιερέα – Η παρέμβαση του Μητροπολίτη και το… συγχωροχάρτι!

Ενα πρωτοφανές περιστατικό, βάση της δημόσιας καταγγελίας που έκανε, συνέβη στις αρχές Ιουνίου, αφού ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Καρπάθου, Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Χριστοδουλάκης μέσω Facebook έκανε γνωστό πως Ιερέας τον γρονθοκόπησε.

Για το πολύ σοβαρό και πρωτάκουστο γεγονός, το οποίο ο ίδιος ο Αρχιμανδρίτης δημοσιοποίησε ανήμερα της Παναγίας, ο π.Επιφάνιος έγραψε προς τον Μητροπολίτη Καρπάθου Αμβρόσιο:

«Σεβασμιότατε,

Επιτρέψατε μοι όπως δια της παρούσης αναφοράς μου σας καταστήσω κοινωνό ενός λυπηρού συμβάντος, το οποίο έλαβε χώραν την 7η Ιουνίου 2018 και ώρα 9η πρωινή, εις τα γραφεία της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως εις το Απέρι Καρπάθου.

Το συμβάν είχε ως πρωταγωνιστή τον ιερέα, πατέρα….,, ο οποίος κατόπιν χυδαίας προς το πρόσωπό μου εξυβρίσεως («άντε μη σου γ… τίποτε») και χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού απροκλήτως όρμησε μετά μανίας κατ’ εμού καταφέρνοντας γρονθοκόπημα εις την αριστερή πλευρά της κεφαλής μου, μεταξύ αριστερού ωτίου και παρειάς.

Η οπισθοχώρησή μου και μη ανταπόδοση συνέβαλλε εις την αποφυγή περισσότερων προς εμέ γρονθοκοπημάτων. Αμέσως ενημέρωσα τηλεφωνικώς την Υμετέρα Σεβασμιότητα και εζήτησα την προστασία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με ίδιον μεταφορικό μέσο μετέβην εις το Κέντρο Υγείας Καρπάθου δια ιατρικήν φροντίδα ευρισκόμενος σε κατάσταση ψυχολογικού σοκ. Μετά από δίωρη παραμονή μου εις το θάλαμο βραχείας νοσηλείας του Κέντρου Υγείας εξήλθα αυτού με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού (Επισυνάπτω την υπ’ αρθ. 702/7-6-2018 ιατρική βεβαίωση).

Καίτοι είχα το νόμιμο δικαίωμα της επίσημης καταγγελίας – μήνυσης του συμβάντος εις την Ελληνική Αστυνομία και την δίωξη του π….. με την διαδικασία του Αυτοφώρου δεν το έπραξα δια να μην δημιουργηθεί σκάνδαλο. Διατηρώ, όμως, κάθε δικαίωμα δικαστικής προστασίας.

Σεβασμιότατε, ο εν λόγω εν Χριστώ αδελφός έχει επιδείξει προς το πρόσωπό μου όχι μόνο ασέβεια, είσαστε γνώστης της εν γένει συμπεριφοράς του – αλλά και επιχειρεί εσχάτως να εμπλακεί εις τα εφημεριακά μου καθήκοντα και δικαιοδοσίες του εφημερίου του Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου Βωλάδος, οι οποίες από κανέναν δεν αμφισβητήθηκαν επί τουλάχιστον έναν αιώνα.

Εν κατακλείδι θα ήθελα να σας αναφέρω ότι, ο εν λόγω ιερέας έχει επιδείξει παρόμοια αγενή – ο ηπιότερος χαρακτηρισμός – συμπεριφορά και σε άλλους εν Χριστώ αδελφούς και συλλειτουργούς της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως όπως και σεις γνωρίζετε.

Μετά λύπης ψυχής αναγκάζομαι να προβώ σ’ αυτήν μου την ενέργεια διότι θεωρώ ότι δεν μπορώ πλέον να ανεχθώ παρόμοια εις το μέλλον συμπεριφορά.

Παρακαλώ την υμετέραν Σεβασμιότητα όπως ενεργήσει τα δέοντα σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες και το Νόμο ν. 5383/32 προβλεπόμενα».

Το θέμα έλαβε διαστάσεις, ενώ έφτασε μέχρι και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Η Μητρόπολη Καρπάθου επιχείρησε να βάλει τέλος στο περιστατικό και εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: