Στηρίζει τους πυρόπληκτους της Αττικής η Μητρόπολη Σερρών

Στηρίζει τους πυρόπληκτους της Αττικής η Μητρόπολη Σερρών

Την αλληλεγγύη τους προς το δοκιμαζόμενο λαό των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής καλούνται να δείξουν οι πιστοί της Μητρόπολης Σερρών. Ο Μητροπολίτης Θεολόγος ανακοίνωσε σειρά δράσεων στήριξης με αφορμή τις φονικές πυρκαγιές.

Το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου αναφέρει:

Τις τελευταίες ημέρες, ως είναι γνωστόν, η πατρίδα μας και ιδιαιτέρως η Δυτική και Ανατολική Αττική, δοκιμάζεται σκληρά από πληθώρα πυρκαιών, που κατέστρεψαν μεγάλο μέρος του δασικού πλούτου της χώρας μας, αφάνισαν περιουσίες συνανθρώπων μας, αλλά το και χειρότερον αφήρεσαν αθώες ζωές πολλών δεκάδων συνανθρώπων μας.

Η αγία μητέρα μας, Ορθόδοξος Εκκλησία παρακολουθούσα με βαθύτατη θλίψη και οδύνη την συγκλονιστική αυτή καταστροφή και συμμετέχουσα στην άφατη οδύνη των παιδιών της, απεφάσισεν όπως: α) κυμματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των Ιερών Ναών και εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων της καθ’ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, από της 24ης έως και της 27ης τρέχοντος μηνός Ιουλίου ε. ε., β) τελεσθή ιερόν τρισάγιον εις τους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής μας επαρχίας, κατά την προσεχή Κυριακή 29 Ιουλίου, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδίκω και φρικτώ θανάτω υπό του πυρός αναλωθέντων αδελφών και ηθικής και πνευματικής ενισχύσεως των πυροπλήκτων αδελφών, των θρηνούντων διά τας απωλείας άνθρωπίνων ζωών εντός του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους και γ) περιέλθη ειδικός δίσκος, την Κυριακή 29 Ιουλίου, το προιόν του οποίου θα αποσταλεί διά την ενίσχυσιν και την αντιμετώπισιν των αμέσων αναγκών των πληγέντων εκ των καταστρεπτικών πυρκαιών αδελφών μας. Σύμπασα η Ελλάς θα πρέπει να αντιμετωπίσει την ανείπωτη αυτή εθνική τραγωδία με δυνατή προσευχή, αραγή ενότητα και πανεθνική αλληλεγγύη.