Τα 80στά γενέθλια του Καλαβρύτων Αμβρόσιου με μνημόσυνο στους γονείς του, παρουσία πλήθους νέων παιδιών

Τα 80στά γενέθλια του Καλαβρύτων Αμβρόσιου με μνημόσυνο στους γονείς του, παρουσία πλήθους νέων παιδιών

Τα 80 του έτη έκλεισε σήμερα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος και επέλεξε να παραβρεθεί και να ιερουργήσει στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Καλάβρυτα και να τελέσει Μνημόσυνο στους γονείς του, Γεώργιο και Νικολίτσα Λενή.

Στην Θεία Λειτουργία παραβρέθηκαν 60 και πλέον παιδιά της κατασκήνωσης της Μητροπόλεως στο «Όραμα» συνοδευόμενα από τον επικεφαλής της κατασκήνωσης π. Αθανάσιο Λιακόπουλο και τον Δαμιανό Σταυρίδη, τα οποία και ευχήθηκαν στον Μητροπολίτη.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος, γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου του 1938 στην Πάτρα, την 25ην Απριλίου 1961 εκάρη Μοναχός, την 31ην Μαΐου 1961 Διάκονος, την 17ην Ιουλίου 1963 Πρεσβύτερος, την 17ην Αυγούστου 1976 εξελέγη Μητροπολίτης Ταλαντίου και την 12ην Οκτωβρίου 1978 εξελέγη Μητροπολίτης της ιστορικής Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας και σαν σήμερα το 1978 ενθρονίσθηκε στο Αίγιο.

Διετέλεσε Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Χωροφυλακής και Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες, κυρίως ιστορικού και αντιαιρετικού περιεχομένου.

Βράβευση Βασίλη Καλογερόπουλου
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης κάλεσε κοντά του τον πρωτοψάλτη Καλαβρύτων κ. Βασίλειο Καλογερόπουλο και τον βράβευσε για την πολυτεή και μεγάλη προσφορά του στην τοπική Εκκλησία.