Στα Ιωάννινα ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας

Στα Ιωάννινα ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος προσκάλεσε τον Σεβ. Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα να συλλειτουργήσουν στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Περιβλέπτου Ιωαννίνων την Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018.
Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Σουηδίας, στο τέλος της λατρευτικής σύναξης, ο Μητροπολίτης Κλεόπας κήρυξε το Θείο Λόγο και αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, του πολλαπλασιασμού των 5 άρτων, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Ποιμενάρχη για την αβραμιαία φιλοξενία του και τον θαυμασμό του για τις πρωτοβουλίες του κ. Μαξίμου για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης προς υποστήριξη των εν ανάγκαις αδελφών μας και ιδιαιτέρως σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.

Στην προσφώνησή του, ο Μητροπολίτης Μάξιμος ανταποκρίθηκε στη παράκληση του Μητροπολίτη Κλεόπα να προσφέρει απότμημα ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου του εξ Ιωαννίνων για την ίδρυση ομώνυμης ενορίας στην Κοπεγχάγη.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων προσέφερε στον Μητροπολίτη Σουηδίας ένα αρχιερατικό εγκόλπιο ενώ ο κ. Κλεόπας προσέφερε την πρόσφατη έκδοση της Θ. Λειτουργίας στη σουηδική γλώσσα.

Ακολούθησε δεξίωση στην ενοριακή αίθουσα της Περιβλέπτου, προς τιμήν των Αρχιερέων και της συνοδείας τους, από τους δραστήριους εφημερίους και τους συνεργάτες τους.