Θα καθυστερήσει να έλθει στην Ελλάδα το σκήνωμα του Ιγνατίου, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Θα καθυστερήσει να έλθει στην Ελλάδα το σκήνωμα του Ιγνατίου, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Το σκήνωμα του αειμνήστου Μητροπολίτη Λαρίσης Ιγνατίου θα αργήσει νάρθει στη Λάρισα από τις ΗΠΑ, όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει!

Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και «αγκυλώσεις» που υπάρχουν στις Η.Π.Α. για τέτοια θέματα,δημιουργούν μία τεράστια καθυστέρηση που καλώς εχόντων των πραγμάτων, το σκήνωμα θα φύγει από το Μαιάμι περί τα μέσα, με τέλος, της νέας εβδομάδας.Σε επικοινωνία που είχαμε με ανθρώπους στο Μαιάμι( παλαιούς γνωστούς από τις ημέρες του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου) μας είπαν ότι δεν βλέπουν να έρχεται στην Ελλάδα νωρίτερα από τις 10 Ιουλίου. Και τούτο διότι οι Αμερικανικές Αρχές είναι πολύ δύσκολες όταν πρόκειται να ταξιδέψει ένα άψυχο σώμα, εκτός των συνόρων της χώρας.

Σε επικοινωνία που είχε η larissanet με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος Σεβ. κ. Ιγνάτιο, Τοποτηρητή στην Ι.Μ. Λαρίσης, επιβεβαίωσε ότι οι διαδικασίες καθυστερούν και το σκήνωμα θα έρθει στην Λάρισα στο τέλος της νέας εβδομάδας ή και στην αρχή της μεθεπόμενης εβδομάδας.Οπότε κανείς δεν γνωρίζει ακόμη την ακριβή ημερομηνία άφιξης η οποία θα καθορίσει και την ημέρα που θα διεξαχθεί η εξόδιος ακολουθία.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι από Δευτέρα και για σαράντα ημέρες, θα τελείται θεία λειτουργία και τρισάγιο στη μνήμη του Μακαριστού Ιγνατίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου αλλά σε άλλους Ιερούς Ναούς και Μονές της Λάρισας.