Στο Ορος των Ελαιών ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, στον τάφο της προγιαγιάς του Αλίκης

Στο Ορος των Ελαιών ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ, στον τάφο της προγιαγιάς του Αλίκης

Ντυμένος με λινό ανοιχτόχρωμο κουστούμι, πουκάμισο και γραβάτα, ο Δούκας του Κέμπριτζ, κρατώντας λουλούδια, επισκέφθηκε τον τάφο της Πριγκίπισσας Αλίκης του Μπάτενμπεργκ, μητέρας του παππού του Πρίγκιπα Φιλίππου,στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής.

Η πριγκίπισσα Αλίκη ήταν δισέγγονη της Βασίλισσας Βικτώριας που γεννήθηκε στο Κάστρο των Γουίνδσορ. Ήταν μια βαθειά θρησκευόμενη γυναίκα και πρόσφατα αναγνωρίστηκε από το Ισραήλ για τη γενναιότητά της να πάρει υπό την προστασία της μία Εβραία μητέρα και τα παιδιά της που κυνηγούσαν οι Ναζί. Τους προσέφερε καταφύγιο και τους έσωσε από το Ολοκαύτωμα.

Παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας, αλλά εξορίστηκε,όταν εκδιώχθηκε ολόκληρη η ελληνική βασιλική οικογένεια. Τον πρίγκιπα Ουίλιαμ ευχαρίστησαν για το θάρρος της προγιαγιάς του, η Ήβη και ο Φίλιππος Κοέν, οι απόγονοι της Ρακέλ Κοέν, η οποία βρήκε καταφύγιο την περίοδο του πολέμου στο σπίτι της πριγκίπισσας στην Ελλάδα.

Ο Ουίλιαμ απόλαυσε, επίσης, τη μοναδική θέα της παλιάς πόλης της Ιερουσαλήμ από το Όρος των Ελαιών, κλείνοντας με μοναδικό τρόπο αυτό το ξεχωριστό ταξίδι του στην Μέση Ανατολή.

Εντύπωση έκανε στους παρευρισκομένους, η προσήλωση με την οποία ο πρίγκιπας στάθηκε για πάνω από είκοσι λεπτά, θαυμάζοντας την ηλιόλουστη πόλη του Ισραήλ πριν της πει αντίο.