You are currently viewing Απαράδεκτη επίθεση της Ι. Αρχιεπισκοπής   Αμερικής στην ιστορική εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ».  • Για ψευδείς ισχυρισμούς κατηγορεί την ομογενειακή εφημερίδα ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος

Απαράδεκτη επίθεση της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής στην ιστορική εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ». • Για ψευδείς ισχυρισμούς κατηγορεί την ομογενειακή εφημερίδα ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ.ΤΖΟΥΜΑ

Ήταν θέμα ημερών να συμβεί. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, μη αντέχοντας την κριτική που του ασκεί- όχι άδικα- η μεγάλη ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ», αποφάσισε να την στοχοποιήσει με έναν απαράδεκτο τρόπο: εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της εφημερίδας με ένα ανακοινωθέν που εκθέτει πρωτίστως τους συντάκτες του.

Οι αιτίες πολλές τα τελευταία,κυρίως,χρόνια αφού η περίοδος χάριτος προς τον Δημήτριο και τα κατορθώματά του παρήλθε.

Η αφορμή,όμως, για την επίθεση που εξαπέλυσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής κατά του «Εθνικού Κήρυκα» δόθηκε με το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας με το οποίο αποκαλύπτεται ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος υποκινεί στασιασμό κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου»επειδή ευρίσκεται σε λίαν δυσχερή θέση μετά τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στην Αμερική.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ομογενειακή αυτή εφημερίδα προβαίνει σε τέτοιους είδους αποκαλύψεις. Εξάλλου και οι πέτρες γνωρίζουν ότι ο «Εθνικός Κήρυξ» εκφράζει με τον πιο δυναμικό τρόπο τον παλμό της ομογένειας των Η.Π.Α.,επι έναν και πλέον αιώνα. Λησμονεί ο επί προθεσμία Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ότι η εν λόγω εφημερίδα διαφραμάτισε σημαίνοντα ρόλο σε όλες τις εξελίξεις και έζησε όλους τους Αρχιεπισκόπους Αμερικής.

Επιπλέον υπήρξε ο μεγάλος καταλύτης για σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν στην εκεί ομογένεια και πολλές φορές έγινε το ανάχωμα για να σταματήσει δόλια και σκοτεινά συμφέροντα τα οποία είχαν ως στόχο τους την αποδόμηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και την μείωση της επιρροής του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Το έργο αυτό παίχτηκε πολλές φορές και με διαφορετικούς κάθε φορά πρωταγωνιστές. Αλλά δεν είχε καμμία τύχη γιατί η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αμερικής είναι θεμελιωμένη πάνω σε γερά θεμέλια από το ίδιο το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.Και όπως πάντα έτσι και τώρα το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα καθορίσει τις εξελίξεις που αφορούν την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Η κίνηση αυτή της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής να επιτεθεί κατά της εφημερίδας θεωρείται ως κίνηση αντιπερισπασμού, για να συσπειρώσει τον κόσμο εν όψει της Κληρικολαικής που θα γίνει στη Βοστώνη.

Όλα δείχνουν, πάντως, ότι βρισκόμαστε στο τέλος του προβλήματος που ταλανίζει την μεγάλη αυτή Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει πάρει τις αποφάσεις του και ο προσεχής Σεπτέμβριος θα είναι ο καταλύτης των εξελίξεων. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο αυτή την αρρωστημένη κατάσταση. Πρέπει να ανασυνταχθεί για να κερδίσει τον χαμένο χρόνο. Κάθε μέρα που περνά είναι επιζήμια με απρόβλεπτες συνέπειες. Ο Θεός να μην επιτρέψει να τις δούμε ώστε να μην επαληθευτεί αυτό που είπε ο Μεγάλος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος, ολίγον προ του θανάτου του σε σημαντικό Ιεράρχη του Θρόνου( εκ των Κωνσταντινουπολιτών) που τον είχε επισκεφθεί.

 

Το ανακοινωθέν της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής κατά του «Εθνικού Κήρυκα».

 

«Η ομογενειακή ημερήσια εφημερίδα της Νέας Υόρκης «Εθνικός Κήρυξ» δημοσίευσε σήμερα 26 Ιουνίου 2018, πρωτοσέλιδο άρθρο με τον ψευδή και ανυπόστατο τίτλο «Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος υποκινεί στασιασμό κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Η παραπληροφόρηση και οι ισχυρισμοί του άρθρου δεν βασίζονται πουθενά. Πρόκειται περί ωμής και κυνικής ψευδολογίας, με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του Αντιπροέδρου του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου σε άλλη ομογενειακή εφημερίδα, συνέντευξη από την οποία ουδαμώς προκύπτουν οι ισχυρισμοί του «Εθνικού Κήρυκα».

Είναι απλώς συνέχεια της γνωστής και από κάθε άποψη απαράδεκτης τακτικής την οποία η εν λόγω εφημερίδα ακολουθεί επί πολλά χρόνια.

Καθώς βαδίζουμε προς την 44η Κληρικολαϊκή Συνέλευση στη Βοστώνη την επομένη εβδομάδα, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος είναι σταθερά και αταλάντευτα προσηλωμένοι στην υπηρεσία και διακονία του λαού του Θεού στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την σκέπη και αγάπη της Μητρός Εκκλησίας, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως».