Η Ι. Αρχιεπισκοπή Κύπρου απαγόρευσε(!!!) την κυκλοφορία του βιβλίου «Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός»

Η Ι. Αρχιεπισκοπή Κύπρου απαγόρευσε(!!!) την κυκλοφορία του βιβλίου «Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός»

Ανακριβή στοιχεία σχετικά με την περίοδο παραμονής του γέροντος Ιωσήφ του Βατοπαιδινού και της συνοδείας του στην Κύπρο αλλά και στοιχεία και θέσεις του γέροντος «που απάδουν της γνήσιας χριστιανικής διδασκαλίας» περιέχει το βιβλίο «Γέρων Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός» , το οποίο Η Αρχιεπισκοπή Κύπρου απαγόρευσε(!!!) να κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία της λες και είναι αιρετικό!!

Συγκεκριμένα απαγορεύθηκε η κυκλοφορία και πώληση του προσφάτως εκδοθέντος βιβλίου του Αρχιμ. Εφραίμ Βατοπαιδινού, με τίτλο «ΓΕΡΩΝ ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ (1.7.1921 – 1.7.2009)» στο κεντρικό βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Ο λόγος απαγόρευσης είναι, επισημαίνουν τα …σαίνια της Ι.Αρχιεπισκοπής, αφ´ενός το γεγονός ότι περιέχει ανακριβή στοιχεία σχετικά με την περίοδο παραμονής του Γέροντος και της συνοδείας του στην Κύπρο, κατά την δεκαετία του 1970-1980 και αφετέρου, πολλά στοιχεία και θέσεις της διδασκαλίας του Γέροντος, όπως έχουν κυκλοφορήσει από επίσημα διαδικτυακά ιστολόγια, απάδουν της γνήσιας ορθόδοξης χριστιανικής διδασκαλίας.

Το βιβλίο απαγορεύτηκε, λοιπόν, γιατι περιέχει στοιχεία και θέσεις του γέροντος… «που απάδουν της γνήσιας χριστιανικής διδασκαλίας».

Ας σημειωθεί ότι το βιβλίο προλογίζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος, μεταξύ άλλων, στον πρόλογό του γράφει:

“Προτρεπόμεθα όθεν πατρικώς όπως άπαντες οι αναγνώσται του ανά χείρας βιβλίου,λαϊκοί,κληρικοί τε και μοναχοί, παραδειγματισθώσιν εκ του βίου και του εκκλησιαστικού ήθους του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ και εκ του υγιούς εκκλησιολογικού φρονήματος αυτού..”.

Μπορούν ,λοιπόν, εκεί στην Αρχιεπισκοπή Κύπρου να μας πουν πια στοιχεία ” απάδουν της γνήσιας χριστιανικής διδασκαλίας” που δεν τα πρόσεξε κοτζάμ Οικουμενικός Πατριάρχης;
Άντε γιατί το έχουμε παρακάνει πια σε όλα! Μόνοι μας βάζουμε τα χέρια μας και βγάζουμε τα μάτια μας!