Το επεισόδιο της δήθεν «επίθεσης»  κατά του αυτοκινήτου του Αρχιεπισκόπου στο Σύνταγμα, «αποκαλύπτει» την παρακμή της κοινωνίας  μας!

Το επεισόδιο της δήθεν «επίθεσης» κατά του αυτοκινήτου του Αρχιεπισκόπου στο Σύνταγμα, «αποκαλύπτει» την παρακμή της κοινωνίας μας!

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Η είδηση της δήθεν επιθέσεως των συγκεντρωμένων διαδηλωτών στο Σύνταγμα προς το δήθεν διερχόμενο αυτοκίνητο του Αρχιεπισκόπου, πέρα από το σύνηθες τρολάρισμα που πέτυχε δεν είχε την προβολή που περίμεναν κάποιοι.

Αντιθέτως η δήλωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής,το έκανε ευρέως γνωστό, αφού με τον τρόπο αυτό το πληροφορήθηκαν ακόμη και οι
πλέον ανυποψίαστοι.

Η ανακοίνωση της Ι. Αρχιεπισκοπής έλεγε:

«Όσα κατάπτυστα κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο και δημοσιεύονται σε ορισμένες ιστοσελίδες χωρίς τον παραμικρό κόπο διασταύρωσης των «πληροφοριών» περί υποτιθέμενης επίθεσης διαδηλωτών στο αυτοκίνητο του Αρχιεπισκόπου αργά χθες το βράδυ στην περιοχή του Συντάγματος, αποτελούν την επιτομή των καταφανώς ψευδών και χυδαία κατασκευασμένων ειδήσεων» είπε αυστηρά ο Χάρης Κονιδάρης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα: «Ας γνωρίζουν απλώς οι εμπνευστές και εργολάβοι των δύσοσμων αυτών κατασκευών, που εξυπηρετούν σκοπιμότητες προφανείς σε όλους, ότι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου».

Ανήκουμε σε αυτούς που πληροφορήθηκαν για το δημοσίευμα και για την ύπαρξη του βίντεο που κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο και διατραγωδούσε αυτή την επίθεση από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε!

Φρόντισαν και μας το έστειλαν αυτοί που πίστευαν ότι θα το αναρτήσουμε αλλά ασφαλώς και δεν το αναρτήσαμε. Όμως το είδαμε και το ακούσαμε!

Το βίντεο αυτό ήταν χειρότερο ηχητικά παρά οπτικά, αφού το υποτιθέμενο αυτοκίνητο του Αρχιεπισκόπου που δέχθηκε την επίθεση δεν φαινόταν πουθενά και ασφαλώς ούτε ο Αρχιεπίσκοπος ή κάποιο άλλο πρόσωπο που να παραπέμπει σε αυτόν, αλλά οι ύβρεις και οι προπηλακισμοί εναντίον του ακούγονταν καθαρά!

Στα ελάχιστα λεπτά που διαρκεί το βίντεο γίνεται αντιληπτό ότι δεν πρόκειται για το αυτοκίνητο του Αρχιεπισκόπου. Ούτε οι πινακίδες του αυτοκινήτου που φαίνονται είχαν καμία σχέση με αυτές του αρχιεπισκοπικού ή με κάποιο από τα υπηρεσιακά συνοδευτικά αυτοκίνητα. Και φυσικά ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος δεν φαινόταν πουθενά.Ούτε ο οδηγός του ή κάποιος από την ασφάλειά του.

Και μπορεί πράγματι να επρόκειτο για μπλόφα αλλά το βέβαιο είναι ότι αυτός ο κόσμος που ακούγεται στο βίντεο να φωνάζει, σίγουρα δεν το κάνει υποκριτικά για να ακουστεί στο βίντεο που τραβούσε κάποιος.Ο κόσμος αυτός δεν προσποιείται. Φωνάζει αληθινά και με αγανάκτηση.

Στόχος αυτών των ανθρώπων ήταν να πράγματι ο Αρχιεπίσκοπος! Αυτόν ήθελαν να πλήξουν! Ήθελαν να δείξουν την οργή τους κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, χρησιμοποιώντας διάφορα «προσωνύμια» εναντίον του.

Όσοι είδαν το βίντεο αυτό προφανώς θα έχουν την ίδια άποψη. Τα όσα ακούγονται για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είναι αρκούντως προσβλητικά, απαράδεκτα και κατάπτυστα!

Και ασφαλώς δεν μπορούμε να σας τα μεταφέρουμε εδώ ούτε γραπτώς, ούτε ως ηχητικό ντοκουμέντο.

Οχι γιατί φοβόμαστε, αλλά γιατί ντρεπόμαστε! Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν άνθρωποι, Έλληνες πολίτες και μάλιστα Ορθόδοξοι Χριστιανοί που υβρίζουν τον Πρωθιεράρχη της Εκκλησίας μας.
Η αλήθεια, όμως, για το γεγονός αυτό κρύβεται στην ουσία της πράξης που έγινε!
Διότι, ναί, το αυτοκίνητο που φαίνεται στο βίντεο ότι δέχεται την επίθεση από τον οργισμένο κόσμο, μπορεί να μην ήταν το αρχιεπισκοπικό. Και ο εποχούμενος δεν ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Όμως, έχει καμμία σημασία αυτό;

Η ουσία ευρίσκεται σε αυτά που εκτοξεύθηκαν από τους συγκεντρωμένους κατά του Αρχιεπισκόπου! Διότι στόχος αυτών των ανθρώπων είναι ξεκάθαρο ότι είναι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος!
Και μόνο στο άκουσμα της λέξης Ιερώνυμος, που πέταξε κάποιος ανάμεσα στο πλήθος, ένας αριθμός ανθρώπων τρέχει με ορμή και οργή να επιτεθεί στο αυτοκίνητο.

Στόχος τους εκείνη τη στιγμή είναι ο Αρχιεπίσκοπος που νομίζουν ότι είναι μέσα στο αυτοκίνητο αλλά δεν φαίνεται από τα σκούρα τζάμια του αυτοκινήτου.Αλλά δεν ήταν ο Αρχιεπίσκοπος!

Δηλαδή καταλάβατε τί σημαίνει αυτό;

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, δεν μπορεί να κινηθεί ελεύθερα ανάμεσα στον ποίμνιό του.Είναι δυνατόν; Ακόμη και αν διαφωνεί κανείς με τη στάση του σε κάποια θέματα έχει το δικαίωμα να τον υβρίζει και να φέρεται με αυτό τον βάρβαρο τρόπο;

Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος- έστω και αν δεν ανήκω στο περιβάλλον Ιερωνύμου- που θα μπορούσα να δικαιολογήσω την αισχρή αυτή επίθεση εναντίον του, έστω κι αν δεν ήταν κάν εκεί.

Το επεισόδιο αυτό πρέπει να μας βάλει όλους σε πολύ σοβαρές σκέψεις.

Είναι δυνατόν να υβρίζεται και να προπηλακίζεται με αυτό τον άθλιο τρόπο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών; Πού βαδίζουμε; Πού πάμε;

Αλλά το γεγονός αυτό θα πρέπει να προβληματίσει εξίσου και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο!

Οι άνθρωποι αυτοί που χύθηκαν επάνω στο αυτοκίνητο και το κλωτσούσαν-όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο-υβρίζοντας τον υποτιθέμενο επίσημο επιβάτη του,είναι αναμφισβήτητα Έλληνες πολίτες που πριν λίγο διαμαρτύρονταν και διαδήλωναν αγανακτισμένοι για τη Μακεδονία μας.

Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι αποτελούν μέρος του ποιμνίου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.
Οπωσδήποτε οι γνωστές δηλώσεις του για το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή του αριθμού των ιεραρχών σε αυτό, δίχασαν και δεν ένωσαν.

Μερίδιο του προβληματισμού,λοιπόν, ανήκει και στον Αρχιεπίσκοπο για το γεγονός ότι οι άνθρωποι αυτοί φαίνεται πως κάπου έχουν πληγωθεί και θέλουν τώρα να πληγώσουν και τον ίδιο, αφού θεωρούν ότι δεν ήταν τόσο κοντά τους όσο θα τον ήθελαν.

Αν, πάντως, στην Ελλάδα του σήμερα σχηματίζονται μπουλούκια που κυνηγάνε τον Αρχιεπίσκοπο και μόνο στο άκουσμα της λέξης αυτής ,τότε θα μου επιτρέψετε να σας πώ ότι έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα ως κοινωνία.Ή στραβός είναι ο γιαλός, ή στραβά αρμενίζουμε!