Πανηγυρικός Εσπερινός για τους Οσίους Μετεωρίτες Πατέρες στην Καλαμπόκα

Πανηγυρικός Εσπερινός για τους Οσίους Μετεωρίτες Πατέρες στην Καλαμπόκα

Αύριο Κυριακή 29 Απριλίου (του Παραλύτου) πανηγυρίζει ο ενοριακός ναός των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Καλαμπάκας, μια που την τέταρτη Κυριακή από του Πάσχα -Κυριακή του Παραλύτου- εορτάζεται η Σύναξις των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων, των μοναχών δηλαδή που αγίασαν στα μοναστήρια, τις σκήτες, τα ασκηταριά και στην ευρύτερη περιοχή των Μετεώρων.

Σήμερα Σάββατο 28 Απριλίου,παραμονή της εορτής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριφερσάλων κ. Τιμοθέου, συμπαραστατουμένου υπό των Σεβ. Μητροπολιτών, Άρτης κ. Καλλινίκου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, και παρουσία πλήθους πιστών, ακόμη και από την Καλαμάτα, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Σύναξης των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Καλαμπάκας.

Αύριο Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα Ώρα 7.00 το πρωί θα ψαλεί ο Όρθρος και εν συνεχεία θα τελεσθεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευσις της αγίας Εικόνος και των ιερών Λειψάνων των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων, δια των οδών Κούπη, Θ. Κατσικά, Παρεκκλήσι Αγ. Δημητρίου, ένθα θα τελεσθεί Αρτοκλασία, Αναλήψεως, Π. Κόμματου, Θ. Οικονόμου, Γ. Κροσάρη και Κούπη.

Ὥρα 7.00 το βράδυ θα τελεσθεί ο Εσπερινός και κατόπιν Παρακλητικός Κανών στους Οσίους Μετεωρίτες Πατέρες και ακολούθως αποχώρηση των ιερών Λειψάνων.