Σάλος με την απαγόρευση ταφής μοναχής που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Τι λέει αρχιμανδρίτης που σώθηκε

Σάλος με την απαγόρευση ταφής μοναχής που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Τι λέει αρχιμανδρίτης που σώθηκε

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η «εκκωφαντική σιωπή» της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος (Καρδίτσα) στην είδηση που ανέδειξε πρώτο το thesstoday.gr (δείτε εδώ) και συγκλόνισε όλη την Ελλάδα αναφορικά με την απαγόρευση ταφής της μοναχής Δήμητρας στην μονή όπου ήταν εγγεγραμμένη και υπηρετούσε ως διορισμένη ηγουμενοσύμβουλος αυτής.
Εν τούτοις ο Μητροπολίτης Τιμόθεος άφησε να διαρρεύσουν σε τοπικές ιστοσελίδες της Καρδίτσας ερωτηματικά και υπόνοιες για τους επιβαίνοντες στο μοιραίο όχημα μοναχό και μοναχές και τον λόγο του ταξιδιού τους στο εξωτερικό (δείτε εδώ).
Ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος, που επέβαινε στο μοιραίο όχημα και από θαύμα διασώθηκε από τη σφοδρή σύγκρουση απέστειλε την παρακάτω απαντητική επιστολή στα τοπικά μέσω ενημέρωσης, όπου με ιδιαίτερα γλαφυρό και έντονο ύφος αποκαλύπτει το δράμα και τον διωγμό που υφίστανται οι μοναχικές συνοδείες από τον Μητροπολίτη Τιμόθεο (Καρδίτσα) και δημοσιοποιεί ένα μείζον ζήτημα το οποίο δυστυχώς ήρθε στην επιφάνεια συνεπεία ενός θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.
Το ακριβές κείμενο της επιστολής προς έντυπα της Καρδίτσας, με τα αντίστοιχα αποδεικνύοντα τους ισχυρισμούς έγγραφα που βρίσκονται στην διάθεση της ιστοσελίδας μας, έχει ως εξής :
Καλή Ανάσταση!
 
Ως προς το δημοσίευμά σας, της 27ης Μαρτίου 2018, που αναδημοσιεύθηκε και από άλλους ιστότοπους, θα μπορούσατε να μάθετε την αλήθεια, και όχι να βάζετε μόνον ό,τι σας λέγει ο Μητροπολίτης Τιμόθεος, αφού στην τελευταία μας συνάντηση στα δικαστήρια, για θέματα της Κόκκινης Εκκλησιάς, για τα οποία ήμουν μάρτυρας, μιλήσαμε εκτενώς, τα μεταξύ Μητροπόλεως και Ιερών Μονών.
 
Η Ιερά Μονή Πέτρας, με έχει επανεγγράψει στην δύναμή της το 2008, όταν επέστρεψα από Ιεροσόλυμα (συνημμένο 1).
 
Ο Μητροπολίτης Κύριλλος το είχε αποδεχθεί.
 
Εξάλλου, για τον Μοναχό, που επιστρέφει στην Μονή της Μετανοίας του, δεν χρειάζεται εκ νέου αποδοχή του οικείου Μητροπολίτου, όπως έχει αποφανθεί το ΣτΕ με πάγια νομολογία του (συνημμένο 2,  σκέψη 8).
 
Ο Μητροπολίτης Τιμόθεος, άγνωστον πόθεν ορμώμενος, αρνείται την εγγραφή μου στην Μονή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είμαι εγγεγραμμένος, αλλά αποτελεί ένα λογικό ή ψυχολογικό αδιέξοδο εκ μέρους του Μητροπολίτη, ο οποίος είναι εντολοδόχος κάποιου άλλου προσώπου, Κύριος οίδε, και ο ίδιος, για να κάνει και γράφει όσα λέει, ή στηρίζεται σε δικές του φαντασιώσεις, και όχι στους κανόνες, το νόμο και την δικαιοσύνη.
 
Οι πράξεις του, ως προς εμένα, δεν παράγουν κανένα κανονικό και νομικό αποτέλεσμα, διότι υπάρχει κανονική εγγραφή μου στην Μονή Πέτρας. Από τα Ιεροσόλυμα, έχω απολυθεί χρόνια τώρα, όπως αποδεικνύεται από πολλά έγγραφα, που έχει στην κατοχή του ο Μητροπολίτης.
 
Η Μοναχή Δήμητρα, τελούσε υπό εκδίωξη από την [ διάδοχο της Καθηγουμένης Διοδώρας Μοναχής, ότε ο Μακαριστός Χριστόδουλος την έστειλε στο Στρασβούργο για Νομικές Σπουδές με υποτροφία της Ιεράς Συνόδου ] Μοναχή Φεβρωνία και τον Μητροπολίτη Τιμόθεο, όπως και άλλες μοναχές, επειδή ο Μητροπολίτης διεκδικεί την Ιερά Μονή, τα κτίριά της κλπ., για ιδιοκατοίκηση, όπως ο Ρεντίνης μόλις εγίνετο Καρδίτσης, και δεν θέλει την παρουσία εκεί Αδελφότητας (Συνημμένα 3, 4).
 
Η Αδελφή Δήμητρα, όχι μόνον δεν γινόταν δεκτή στο Μοναστήρι της Μοναχής Φεβρωνίας, που το θεωρεί τσιφλίκι της, στο οποίο είναι εγγεγραμμένη, αλλά της απαγορεύθηκε και η ταφή της εκεί  (συνημμένο 5), γεγονός το οποίο, δεν απασχόλησε την εφημερίδα σας, ενώ απασχόλησε το Πανελλήνιο και τον διεθνή Τύπο.
 
Την διακονία της, την ασκούσε εδώ και 25 χρόνια στην Ελλάδα. Ο Μοναχός παίρνει ευλογία του Ηγουμένου ή της Ηγουμένης για την διακονία του. Αυτή την ευλογία τήν είχε ούτως ή άλλως η Αδ. Δήμητρα, από το ίδιο το Ηγουμενοσυμβούλιο της Μονής, με επικυρωμένη απόφασή του, από την Ιερά Μητρόπολη, ως εντεταλμένη εκπρόσωπος επί εξωτερικών θεμάτων (Συνημμένο 6).
 
Γι αυτό, πριν καταλήγετε σε συμπεράσματα κανονικού δικαίου, οφείλετε να πληροφορείσθε όλα, και όχι να εκτελείτε εντολές του Μητροπολίτη, εκτός αν η εφημερίδα σας είναι παράρτημα της Μητροπόλεως.
 
Η Γερόντισσα Διοδώρα, έχει απολυθεί από την Μονή Αγίου Γεωργίου Καραϊσκάκη, και είναι Ηγουμένη στην Ι. Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Αννοβέρου Γερμανίας, υπό την Δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Σερβίας, και ήλθε στην Ελλάδα με την ευλογία του εκεί Επισκόπου για διεκπεραίωση υποθέσεων (συνημμένο 7).
 
Γνωρίζετε, ότι προ ολίγων εβδομάδων, μετά που μας κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στον οποίο εκθέσαμε όλο τον κατατρεγμό που μας κάνει ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, κάλεσε ο κ. Τιμόθεος έναν από τους πατέρες και το είπε επί λέξει:
 
«Πήγανε στον Αρχιεπίσκοπο για να με κάνει ντα; θα σας ξηλώσω έναν έναν, είμαι τρελλός, φοβάμαι ότι θα πεθάνω, αλλά θα το κάνω».
 
Ο Αρχιεπίσκοπος, προς τιμήν Του, δεσμεύθηκε να μιλήσει με τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, και δεν θέλω να αναφερθώ επί του παρόντος περαιτέρω στην κριτική που άσκησε για το πώς διοικούν την Εκκλησία Αρχιερείς, του μεγέθους του κ. Τιμοθέου! 
 
Τέλος δε σας λέγω, εν πάση ειλικρινεία, ότι ο Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, μας οδήγησε στον θάνατο, όπως και τον Προκάτοχό του, Μακαριστό Κύριλλο, που έμεινε πεσμένος στο πάτωμα επί 6 ώρες μέσα στο δωμάτιό του στην Μητρόπολη, χωρίς καμμία ανθρώπινη βοήθεια ή παρουσία, και το πρωί που τον βρήκαν, είχε ήδη αιμορραγία, και κατέληξε στο νοσοκομείο Λάρισας.
 
Και μας οδήγησε στον θάνατο της ασφάλτου, επειδή εξαιτίας του χρειάστηκε να ταξιδεύσουμε δύο χρόνια τώρα για να διευθετηθούν διαδικασίες εκκλησιαστικών δικαιοδοσιών  [ που ο ίδιος μανιακά παρεκώλυε προφορικώς και εγγράφως ] για τους πατέρες και τις μοναχές, που εξεδίωξε, από τότε που πάτησε το πόδι του στην γη Θεσσαλιώτιδος. Και στο τελευταίο από αυτά τα ταξίδια μας, είχαμε το θανατηφόρο τροχαίο, γιατί δεν είμαστε πλούσιοι να ταξιδεύομε με αεροπλάνα.
 
Ούτε η Καθηγουμένη Διοδώρα Μοναχή θα έφευγε από την Μονή Αγίου Γεωργίου «Καραϊσκάκη», αν δεν την εξεδίωκε μανιωδώς και αδυσώπητα, ο Μητροπολίτης κ. Τιμόθεος, ο οποίος όσο ποιμαίνει την Ιερά Μητρόπολη, και δεν έχει την στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί, τόσο περισσότερα θύματα θα δημιουργεί γύρω του.
 
Παρακαλώ την δημοσίευση των ανωτέρω, για την αποκατάσταση της αλήθειας, αν αυτή είναι το ζητούμενο της εφημερίδος σας.
 
Μετά τιμής

Αρχιμ. Ειρηναίος
Δικηγόρος Κύπρου –  Θεολόγος
Υπ. Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου Παν/μίου Αθηνών
ΠΗΓΗ: thesstoday.gr