You are currently viewing « Χριστιανική» συμπεριφορά….

« Χριστιανική» συμπεριφορά….

Του ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Συνέβη πριν λίγες ημέρες και προκάλεσε συγκίνηση στο πανελλήνιο. Δύο Μοναχές η σπουδαία Ηγουμένη Διοδώρα —- που πρόσφατα με μία άδικη και απαράδεκτη απόφασή του ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος καρατόμησε από το αξίωμα της Ηγουμένης γιατί δεν είναι ελληνικής ιθαγενείας μετά από… 30 χρόνια στην Ελλάδα—- η Μοναχή Δήμητρα και ο Αρχιμ. Ειρηναίος, ερχόμενοι με αυτοκίνητο στην Ελλάδα είχαν ένα άσχημο αυτοκινητιστικό ατύχημα από το οποίο έχασε τη ζωή της η Μοναχή Δήμητρα και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά η Ηγουμένη Διοδώρα. Ο π. Ειρηναίος έπεσε στα μαλακά και ήδη έχει ανανήψει. Η Μοναχή Δήμητρα έπρεπε να ταφεί στην Μονή της Μετανοίας της στην οποία μάλιστα ήταν και Ηγουμενοσύμβουλος αλλά η Ηγουμένη της…. δεν το επέτρεψε!
Όπως ήταν φυσικό το γεγονός αυτό έγινε «θέμα» στις εφημερίδες, στις ιστοσελίδες και στις τηλεοράσεις ! Μάλιστα το δελτίο ειδήσεων του Astra TV, αφιέρωσε ολόκληρο ρεπορτάζ στο οποίο παρουσίασε την απαράδεκτη και έξω από το πνεύμα της Εκκλησίας , συμπεριφορά της εν λόγω … Αγίας Ηγουμένης, η οποία προφανώς ενεργώντας με εντολή της Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος, δεν επέτρεψε την ταφή της αδικοχαμένης Μοναχής Δήμητρας.
Η απόφαση αυτή έκανε τον γύρο της Ελλάδας και προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε κάθε νοήμονα και συνετό άνθρωπο, πολύ περισσότερο στους Εκκλησιαστικούς κύκλους και ασφαλώς στον Μοναχικό κόσμο!Ούτε οι αλλόθρησκοι Τούρκοι δεν έκαναν ποτέ κάτι ανάλογο στα 400 χρόνια της σκλαβιάς!
Ας θυμηθούμε όλοι τον Ιμπραήμ Πασά για τον τρόπο που ζήτησε ο ίδιος να βρεθεί ο νεκρός Παπαφλέσσας για να τον οδηγήσουν με κάθε τιμή στην τελευταία του κατοικία, όταν έπεσε ηρωικώς μετά της μάχη στο Μανιάκι!!
Το 2018 όμως, μία ηγουμένη ορθόδοξης Μονής στη χώρα μας δεν επιτρέπει- χωρίς μάλιστα να αιτιολογήσει τους λόγους- την ταφή μίας άλλης Μοναχής η οποία μέσα στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή,έφυγε τόσο άδικα σε αυτοκινητιστικό ατύχημα! Αν αυτό δεν είναι απάνθρωπο τότε τί είναι;
Το Astra TV με εντολή του Γεν. Διευθυντή του Σάκη Κοκκίνη παρουσίασε το «θέμα» όπως έπρεπε, στο δελτίο ειδήσεων, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την απρέπεια αυτή η οποία έκανε τον γύρο του κόσμου προκαλώντας την οργή κάθε σωστού και νοήμονος ανθρώπου!
Δείτε το θέμα όπως το παρουσίασε το γνωστό μαχητικό κανάλι της Θεσσαλίας και τα σχόλια δικά σας!!
Είναι ολοφάνερο πλέον ότι ορισμένοι Ιεράρχες μας έχουν ταυτίσει τον θεσμό του Επισκόπου τον οποίο εκπροσωπούν με τις μετριότητές τους!
Και αυτό αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο γιατί τους οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με την γνήσια εκκλησιολογία! Ξεχνούν, όμως, ότι για όλα αυτά έρχεται αργά ή γρήγορα, κατά τρόπο νομοτελειακό, η θεία νέμεσις !!! Περιμένετε και θα δείτε! Θα έχουμε σύντομα πολλές εκπλήξεις.

Δείτε το όλο γεγονός, όπως το παρουσίασε το Astra TV , μαζί με συνέντευξη του Αρχιμ. Ειρηναίου,Κληρικού και Μοναχού της Ι. Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και διαπρεπούς νομικού (άλλο ένα «θύμα» της αρρωστημένης δεσποτοκρατίας) που ήταν και αυτός μέσα στο αυτοκίνητο κατά το ατύχημα!