Γ.Μπουτάρης: «Το πρώτο εξάμηνο του 2019 οι πρώτες αποτεφρώσεις στη Θεσσαλονίκη».

Γ.Μπουτάρης: «Το πρώτο εξάμηνο του 2019 οι πρώτες αποτεφρώσεις στη Θεσσαλονίκη».

Προχωρά το έργο της κατασκευής αποτεφρωτηρίου στη Θεσσαλονίκη. Όπως τόνισε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά διάρκεια περιοδείας σε χώρους που γίνονται έργα στην πόλη, η διαδικασία έχει προχωρήσει αρκετά, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι έως τέλος του καλοκαιριού θα έχουν περάσει όλες οι διαδικασίες.
Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες αποτεφρώσεις.

«Το αποτεφρωτήριο είναι ένα κομμάτι του κοιμητηρίου. Η διαδικασία έχει προχωρήσει αρκετά. Απομένει τώρα να γίνει το γενικό ρυμοτομικό , το όποιο εκτιμούμε ότι έως το τέλος του καλοκαιριού θα έχει περάσει όλες τις διαδικασίες που είναι άπειρες.

Ελπίζω ότι εάν ολοκληρωθεί να βγει το ΦΕΚ, το τελικό χαρτί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Παράλληλα, γίνεται και η μελέτη για το κτιριακό και τις εγκαταστάσεις και ελπίζω ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 θα έχουμε τις πρώτες αποτεφρώσεις», τόνισε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο κ. Μπουτάρης.

Ακόμα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε, ότι υπάρχει σκέψη τον πρώτο καιρό που θα λειτουργήσει το αποτεφρωτήριο, το κόστος να είναι μικρό ή ακόμα και εντελώς δωρεάν.