ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης εδέχθη ομάδα Μαθητών και Μαθητριών εκ του 4ου Γυμνασίου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης

ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης εδέχθη ομάδα Μαθητών και Μαθητριών εκ του 4ου Γυμνασίου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, εδέχθη με ιδιαίτερη χαρά και θέρμη, ομάδα Μαθητών και Μαθητριών εκ του 4ου Γυμνασίου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης, εις την κεντρική Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Ι.Μ.Ν. Αγίας Παρασκευής–Λαγκαδά «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός».

Ο Σεβασμιώτατος αφού τους καλωσόρισε, απεύθυνε προς τους νέους και τους συνοδούς αυτών, πατρικούς λόγους παρουσιάζοντας εν συντομία το ιστορικό της Μητροπόλεως, ενώ τέλος πραγματοποιήθηκε γόνιμη συζήτηση και εποικοδομητικός διάλογος όπου απαντήθηκαν διάφορες ερωτήσεις που ετέθησαν από τους μαθητές, γύρω από θέματα πνευματικών αναζητήσεων και προβληματισμών, καθώς επίσης και γύρω από θέματα των δικών τους ενδιαφερόντων.

Κατά την διάρκεια της ημερησίας παραμονής και επισκέψεως τους εις την περιοχή του Λαγκαδά, το σύνολο των παιδιών και οι καθηγητές τους είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μνημεία και ιερούς χώρους της επαρχία μας, όπως το Εκκλησιαστικό και το Λαογραφικό Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη της Μητροπόλεως, καθώς επίσης και την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, όπου και ξεναγήθηκαν από τον Καθηγούμενο αυτής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Αμβρόσιο Πουτούκη, στο Καθολικό της Μονής, στο Αρχονταρίκι, στο Μουσείο που υπάρχει προς τιμήν του μακαριστού Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Σπυρίδωνος καθώς επίσης και στους χώρους της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

DSC_6821