Στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης η παρουσίαση του βιβλίου ” ΔΗΜΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ” των εκδόσεων Επιστροφή  της Μητροπόλεως Αργολίδος.

Στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης η παρουσίαση του βιβλίου ” ΔΗΜΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ” των εκδόσεων Επιστροφή της Μητροπόλεως Αργολίδος.

Στο νέο δημαρχείο Πανοράματος στην Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2018 ,οι εκδόσεις Επιστροφή παρουσίασαν στο κοινό το νέο βιβλίο” ΔΗΜΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ” του Δρ. Παπαγεωργίου Γεωργίου γενικού χειρουργού .

Συντονιστής στην παρουσίαση ήταν ο μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος .

Στο βιβλίο περιγράφονται αληθινές ιστορίες από την θητεία του Ιατρού Παπαγεωργίου στην χειρουργική σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της χώρας και από την Αφρική. Αλλά και οι εμπειρίες στα μεγάλα θέματα της ιατρικής, όπως η σχέση του γιατρού με τον άρρωστο, ο πόνος, η ενημέρωση του βαριά αρρώστου, ο πνευματικός παράγων στην πορεία της αρρώστιας, η πρόκληση της τεχνολογίας..

Ο άνθρωπος δεν επιθυμεί απλώς να ζήσει. Θέλει να απαλλαγεί από τα δεσμά του θανάτου και της φθοράς, από τα δεσμά της φύσης που τον περιορίζουν. Θέλει να ζήσει σε ένα καλύτερο κόσμο, ή έστω διαφορετικό από εκείνον που του έχει δοθεί. Με την επιστήμη, προσπαθεί να αποκαλύψει τα μυστικά της φύσης και να την υποτάξει, ενώ με την τέχνη, φτιάχνει έναν κόσμο αλλιώτικο από εκείνον που συλλαμβάνουν οι αισθήσεις του. Μέσα του σιγοκαίει η σπίθα της αιωνιότητας, η “αρχοντιά” που τον ωθεί σε επιθυμίες και πράξεις πέρα από την πραγματικότητα, και καμμιά φορά πέρα και από την λογική… Οι άνθρωποι που ξέφυγαν από τις επίπεδες τροχιές του βίου αποτελούν τ ους φάρους που φωτίζουν τη ζωή μας, αλλά και τα κριτήρια που μας αξιολογούν.