Τι αποφάσισε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος Κρήτης

Τι αποφάσισε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος Κρήτης

Συνεδρίασε σήμερα η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης που ασχολήθηκε με σειρά θεμάτων, και μεταξύ αυτών με την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που αρχίζει σε μερικές ημέρες.
Το ανακοινωθέν που εκδόθηκε αναφέρει:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα 15 Φεβρουαρίου 2018, στο Ηράκλειο, σε Συνεδρία και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της αρμοδιότητός της.

Η Ιερά Σύνοδος μελέτησε Εκθέσεις διαφόρων Συνοδικών Επιτροπών, ασχολήθηκε με τους Κανονισμούς της Εκκλησίας Κρήτης και αποφάσισε την αποστολή Συνοδικής Εγκυκλίου, η οποία θα αναγνωσθεί στις Ιερές Μονές και τις Ενορίες της Μεγαλονήσου, κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Με αφορμή την είσοδό μας, σε λίγες ημέρες, στην κατανυκτική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η Ιερά Σύνοδος εύχεται στον Ιερό Κλήρο και στον ευσεβή Λαό του Τόπου μας, να διέλθουμε όλοι με μετάνοια, νηστεία και προσευχή την επικείμενη περίοδο του Ιερού Σταδίου της Τεσσαρακοστής και να αξιωθούμε να εορτάσουμε με πνευματική ευφροσύνη την Ανάσταση του Κυρίου μας.