Η αλήθεια, είδος υπό εξαφάνιση…

Η αλήθεια, είδος υπό εξαφάνιση…

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Έχω ξαναπεί ότι σπάνια σας απασχολώ επί προσωπικού θέματος. Και όταν το κάνω υπάρχει λόγος σοβαρός.

Στις 05 Ιανουαρίου 2018, μου επιδόθηκε η από 04.01.2018 εξώδικη διαμαρτυρία – δήλωση μετά προσκλήσεως του Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού,με την οποία ισχυρίζεται ότι δήθεν προσφάτως έλαβε γνώση του από 23.11.2017 δημοσιεύματος στην ιστοσελίδα “ΕΞΑΨΑΛΜΟΣ”, της οποίας έχω την ευθύνη , με τίτλο : «μεθοδεύεται η εκλογή τεσσάρων νέων Επισκόπων ;» και διαμαρτύρεται διότι στην 19η σειρά έως 23η(σειρά) αναφέρεται : «για παράδειγμα οι αφόρητες πιέσεις που ασκεί προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και προς κάποιους Αρχιερείς ο Γέρων Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός ο οποίος επιθυμεί την προαγωγή

Αρχιμανδρίτη, προστατευόμενου ισχυρού προσώπου του οικογενειακού του περιβάλλοντος σε δεύτερο επίσκοπο, …» ισχυριζόμενος ότι η ως άνω αναφορά είναι ανακριβέστατη και λίαν συκοφαντική και προσβάλλει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή του, αφού εμφανίζεται όλως ανακριβώς ότι ασκεί δήθεν πιέσεις και στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο αλλά και σε άλλους Αρχιερείς, με σκοπό δήθεν (!!) να επιτύχει την εκλογή Αρχιμανδρίτου σε Επίσκοπο και με καλεί να προβώ σε αποκαταστατική δήλωση με συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Η πρώτη εντύπωση που απεκόμισα λαμβάνοντας το έγγραφο αυτό ήταν η έκπληξη και η δεύτερη η απορία: κάτι δεν πάει καλά σκέφτηκα! Είναι δυνατόν;

Δεν εξηγείται με απλή λογική, η απαίτηση αυτή του Μητροπολίτη Ηλείας,αφού αυτό που μου ζητά να διαψεύσω, το έχει καταθέσει και βεβαιώσει ο ίδιος σε παλαιότερη συνέντευξή του. Τρικυμία εν κρανίω…;

Θυμίζω δε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύω επώνυμα άρθρο αναφορικά με το αληθές γεγονός ότι επιθυμεί δηλαδή δεύτερο βοηθό Επίσκοπο και αυτό το ζητά πιεστικά. Παρόμοια αναφορά έχει γίνει και στο από 06.08.2016 άρθρο μου, στο οποίο αναφέρομαι καταρχήν στα βοθρολύματα του Γηροκομείου της Γαστούνης, το οποίο ανήκει στη Μητρόπολη Ηλείας, τα οποία μολύνουν το ποτάμι και τη θάλασσα της περιοχής και θέτουν την υγεία των περιοίκων (και όχι μόνο) σε κίνδυνο, ζητώντας διακαώς μια απάντησή του, την οποία ουδέποτε έλαβα μέχρι και σήμερα από τον Σεβασμιώτατο Ηλείας για ένα τόσο ζωτικής σημασίας θέμα. Αλλά και στο επίμαχο δημοσίευμα, για το οποίο διαμαρτύρεται αναφέρω ακριβώς το ίδιο γεγονός που «όλως συμπτωματικώς» σήμερα τον θίγει (άραγε τις προηγούμενες φορές δεν είχε θιγεί ;;) αναφέροντας επί λέξει : «ο Γέρων Ηλείας Γερμανός, δυστυχώς προκαλεί και αυθαιρετεί και ζητά από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να του εκλέξει νέο βοηθό Επίσκοπο, αφού ο υπάρχων ένας, ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος, φαίνεται ότι δεν του φτάνει..»

Παρόμοια δε αναφορά είχε γίνει από εμένα στον “ΕΞΑΨΑΛΜΟ” και στο από 10.10.2016 δημοσίευμα με τίτλο : «Ο Αρχιεπίσκοπος και η Ιεραρχία, «έκλεισαν» προς το παρόν, το θέμα της εκλογής βοηθών Επισκόπων», στο οποίο αναφέρω ότι επτά συγκεκριμένοι Μητροπολίτες της Ελλάδος, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Σεβ.Ηλείας, αποφάσισαν ότι θέλουν βοηθούς επισκόπους και απέστειλαν εγγράφως το αίτημά τους προς τον Αρχιεπίσκοπο και τη Σύνοδο.

Για το εν λόγω ζήτημα όμως δεν υπάρχουν δημοσιεύματα μόνο στον “ΕΞΑΨΑΛΜΟ” αλλά και σε πολλές άλλες ιστοσελίδες ειδήσεων και μάλιστα από το 2012!!!

Για κανένα όμως από αυτά τα δημοσιεύματα δεν διαμαρτυρήθηκε μέχρι σήμερα ο Άγιος Ηλείας, αλλά εντελώς ξαφνικά τον ενόχλησε το δικό μου. Μάλλον όχι και τόσο ξαφνικά και αθώα όσο φαίνεται αλλά στοχευμένα κινήθηκε ο Άγιος Ηλείας,προς αντιπερισπασμό και για να αποφύγει να απαντήσει σε εξώδικη επιστολή που του κοινοποίησε δικαστικός επιμελητής μόλις την προηγούμενη ημέρα 3-1-2018 προερχόμενη από Αρχιμανδρίτη, τον οποίο έχει ταλαιπωρήσει και αδικήσει βάναυσα με αντικανονικές και αναιτιολόγητες αποφάσεις του.

Το λιγότερο που μπορούσα να κάνω για να απαντήσω στο εξώδικό του ήταν να τον παραπέμψω σε προσωπική του συνέντευξη που παραχώρησε τον Αύγουστο του έτους 2015 στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ»,η οποία έχει αναδημοσιευθεί και σε άλλες εφημερίδες, στην οποία ΡΗΤΑ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ δηλώνει ότι ΖΗΤΑ Τιτουλάριο Επίσκοπο κάθε χρόνο, γραπτά και προφορικά.

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση για το αν θα ζητήσει από τη Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος τιτουλάριο επίσκοπο, κι αν ναι, ποιός είναι ο λόγος, απαντά επί λέξει : «βεβαίως ναί και το κάνω γραπτά και προφορικά κάθε χρόνο!!!

Και ενώ το έχει ο ίδιος ομολογήσει στη συνέντευξή του, ζήτησε από μένα και μάλιστα με εξώδικο,κατηγορώντας με μάλιστα ως συκοφάντη και ψευδολόγο, να ανακαλέσω αυτό που ο ίδιος έχει ισχυριστεί και έχει γραφεί κατ´επανάληψη σε εφημερίδες και λοιπά μέσα ενημέρωσης ! Προφανώς έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας.

Το ποιός λέει ψέμματα αποδεικνύεται ξεκάθαρα πλέον από τα ίδια τα γεγονότα!

Μόνο που για μία ακόμη φορά επαληθεύεται και σε αυτή την περίπτωση, ο σοφός λόγος που μας είχε πεί κάποτε χαριτολογώντας, ο αείμνηστος Γέρων Μητροπολίτης Κορίνθου Παντελεήμων-κάτι που έχουμε δημοσιοποιήσει σε ανάλογη περίπτωση κατά το παρελθόν. Και όταν το θυμάμαι άλλοτε γελώ και άλλοτε κλαίω.Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ξέρω τί να κάνω :

“Αν χείλη Ιερέως ου ψεύδονται-μας είχε πεί-χείλη Αρχιερέως ουου ψεύδονται” .

Τα συμπεράσματα δικά σας…!