Σερρών Θεολόγος : Ο Χριστόδουλος υπήρξε μια εξαιρετική ευλογία του Θεού στην Εκκλησία και την Πατρίδα μας

Σερρών Θεολόγος : Ο Χριστόδουλος υπήρξε μια εξαιρετική ευλογία του Θεού στην Εκκλησία και την Πατρίδα μας

H τοπική Eκκλησία με αφορμή την μεγάλη Δεσποτοθεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου και με επίκεντρο τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, όπου φυλάσσεται η ιερά και θαυματουργός εικόνα της Θεοτόκου της Ιεροσολυμιτίσσης, τίμησε και εφέτος ιεροπρεπώς και αξιοχρέως το ιερό πρόσωπο της μητέρας.

Συγκεκριμένα, εχθές Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018, τελέσθηκε ο Μέ­γας Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Θεολόγου, με την συμμετοχή του ιερού κλήρου της πόλεώς. Μετά το τέλος του Αρχιερατικού Εσπερινού, ο Σεβ. Μητροπολίτης ευλόγησε την Αγιοβασιλειόπιτα, τίμησε τα μέλη των Φιλοπτώχων Ταμείων και των συνεργείων του Εράνου Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεώς και ευχαρίστησε εγκαρδίως όλους τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες της τοπικής Εκκλησίας, που με ζήλο, αυτα­πάρνηση και πραγματική αγάπη διακονούν εθελοντικώς στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς. Ακολούθως ο Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος Ηλίας Βλάχος, Υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Εκκλησίας των Σερρών, ομίλησε με «στοιχεία και αριθμούς» για το φιλανθρωπικό έργο, που συνολικώς αγγίζει τις 960.255,00 ευρώ για το έτος 2017.

Σήμερα, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική θ. Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σερρών, με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας Υπαπαντής και της συνάξεως της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Ιεροσολυμιτίσσης, ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Θεολόγου. Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Αρχιερατικό μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύ­σεως της ψυχής του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλά­δος κυρού Χριστοδούλου.

Ακολούθως ο Σεβ., στην επίκαιρη ομιλία του, αναφέρθηκε στην ανεπανάληπτη και πολυτάλαντη προσωπικότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου. Όπως τόνισε ο Σεβ., ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπήρξε μια εξαιρετική ευλογία του Θεού στην Εκκλησία και την Πατρίδα μας, οι δε πνευματικές του υποθήκες είναι πάντοτε επίκαιρες, διδακτικές και υπομνηστικές του χρέους μας.

Τέλος, ευχήθηκε χρόνια χαριτωμένα, φωτισμένα, ευλογημένα και παναγιοσκέπαστα στους συμπροσευχομένους πιστούς, που προσήλθαν για να τιμήσουν την φιλόστοργη Μητέρα των χριστιανών, την Υπεραγία Θεοτόκο.