You are currently viewing ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ: Παραιτήθηκε ο πατήρ Ελευθέριος Μίχος από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου.

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ: Παραιτήθηκε ο πατήρ Ελευθέριος Μίχος από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου.

Είναι σκληρό να αποχωρίζεσαι κάτι που αγαπάς. Είναι σκληρό και άδικο να σε οδηγούν σε εθελούσια αποχώρηση από το καθήκον σου και από ένα έργο ζωής που εσύ ξεκίνησες και έφερες στο επίπεδο ωριμότητας ώστε να αποπερατωθεί και να αποκατασταθεί.
Ο λόγος για τον πατέρα Ελευθέριο Μίχο στο Ναύπλιο, που αγάπησε όσο κανείς το έργο της αναστήλωσης του πρώτου Μητροπολιτικού Ναού της ελεύθερης Ελλάδας στο Ναύπλιο και έδωσε μόνος του αγώνες σκληρούς για να πετύχει να βγάλει την πολυπόθητη άδεια για να αρχίσει το έργο. Και μόλις τα κατάφερε και η άδεια βγήκε και οι εργασίες άρχισαν να δρομολογούνται ο δραστήριος Ιερέας π. Ελευθέριος Μίχος παραιτήθηκε. Γιατί; Ενοχλήθηκαν κάποιοι από την επιτυχία του,ή φοβήθηκαν μήπως η δική του δράση και το έργο αποκαλύψει τη δική τους αδράνεια και ανεπάρκεια;

Ναί, η ψυχή της προσπάθειας αυτής για την ανακαίνιση και την αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων σε κτήρια της εκκλησίας στο Ναύπλιο με δήλωση- βόμβα σήμερα, παραιτήθηκε από τον Μητροπολιτικό Ναό Ναυπλίου.

Ο πατήρ Ελευθέριος Μίχος, κατέβαλε επί τρία χρόνια σκληρούς αγώνες για την στερέωση του Ιστορικού Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου, του Αγίου Σπυρίδωνα που ήδη αποκαταστάθηκε, του μισογκρεμισμένου Ενετικού κτηρίου, αλλά και για την μεταβίβαση του Πρώτου Φαρμακείου από την εκκλησία στο Δήμο Ναυπλιέων και το γειτονικό μισογκρεμισμένο κτίριο του Ενετικού,παραιτήθηκε από εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού.

Στη δημόσια ανακοίνωση που εξέδωσε χθές αναφέρει:

<< Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου. Ένα σημαντικό μνημείο για το Ναύπλιο. Πριν λίγες μέρες εντάχθηκε η αποκατάστασή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Σήμερα υπέβαλα και επίσημα την παραίτησή μου στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, από Εφημέριος του Ιερού Ναού. Εύχομαι στον νέο Εφημέριο να ολοκληρώσει αυτό το μεγάλο έργο, παράλληλα με το Ενετικό κτίριο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής για την άριστη συνεργασία, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριο, στον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, στον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Κωστούρο, στους τρεις Βουλευτές Αργολίδας κ.κ. Γκιόλα , Ανδριανό και Μανιάτη, στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χειβιδόπουλο, στους Περιφερειακούς συμβούλους κα Παναγιωτοπούλου και κ. Σαρρή, στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και στο προσωπικό του Ιερού Ναού και σε όλους τους ζεστούς ανθρώπους της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου , που με ανέχτηκαν περίπου τα δύο τελευταία χρόνια>>.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γνωστοποιηθούν τα πραγματικά αίτια αυτής της παραίτησης. Προς το παρόν ο Πατήρ Ελευθέριος κρατά το στόμα του κλειστό.

Πάντως από την προσωπική μας επαφή τρία χρόνια τώρα στον κοινό αγώνα για την διάσωση των εκκλησιών- μνημείων και του Ενετικού η γνώμη την οποία είχαμε σχηματίσει εδώ και καιρό είναι ότι αργά ή γρήγορά θα φτάναμε σε αυτό το σημείο.

Ο π. Ελευθέριος είναι άνθρωπος της δουλειάς, που θέλει να βλέπει άμεσα αποτελέσματα στην κάθε του προσπάθεια. Θέλει να βλέπει να υλοποιούνται όσα συμφωνούνται. Θέλει πραγματικά να διασωθούν όλα αυτά τα μνημεία και για αυτό σπαταλά ολόκληρη την ενέργεια του. Πάσχει με το έργο αυτό.Η κωλυσιεργία, η αδιαφορία, οι αδικίες και τα μισόλογα δεν μπορούσαν να γίνουν άλλο ανεκτά από τον παπα-Λευτέρη. Θεωρούμε ότι αυτές οι συμπεριφορές κούρασαν και αηδίασαν τον ιερωμένο και έτσι αποφάσισε να ασχοληθεί με τις υπόλοιπες πλούσιες δραστηριότητες του.

Οι επόμενες ημέρες θα είναι διαφωτιστικές του τι συνέβη.Ομως το τί πραγματικά συμβαίνει στην Μητρόπολη Αργολίδος όπου τελευταία γίνονται διάφορα γεγονότα τα οποία παρουσιάζουν ένα τεράστιο έλλειμα στη διοίκηση της συγκεκριμένης Μητρόπολης. Όλα αυτά θα μας απασχολήσουν λίαν προσεχώς .