Να μη μιλά η Εκκλησία για θέματα πολιτικής “απαιτεί” ο Στ.Θεοδωράκης – Όλοι να έχουν γνώμη εκτός από την …Εκκλησία!

Να μη μιλά η Εκκλησία για θέματα πολιτικής “απαιτεί” ο Στ.Θεοδωράκης – Όλοι να έχουν γνώμη εκτός από την …Εκκλησία!

Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πως η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να μιλά για πολιτικά θέματα, με αφορμή την ανακοίνωση για την Μακεδονία.

Μιλώντας στο «Θέμα 104,6» ο κ. Θεοδωράκης τάχθηκε υπέρ της χρήσης του όρου «Μακεδονία» για τα Σκόπια με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων αλλά όχι στον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών.

«Να πάμε στις προηγούμενες αποφάσεις και να δούμε αν θέλουν βελτιώσεις» είπε ο Στ. Θεοδωράκης, ο οποίος -όπως είπε «αντί για τη σοβαρή συζήτηση, έχουμε τον Τσίπρα να παίζει πεντόβολα με τον Καμμένο».

Ειδικά για τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας σχολίασε πως ο Πάνος Καμμένος «είναι πολιτικός αλά καρτ που κοιτάζει την στενή πάρτη του και θυσιάζει τα εθνικά θέματα για το προσωπικό του κέρδος».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, η Εκκλησία δεν έχει δικαίωμα να εκφράζει άποψη για θέματα πολιτικής. «Μαζεύονται ως σώμα και λένε η Εκκλησία δεν θέλει λύση» παρατήρησε ο επικεφαλής του Ποταμιού συμπληρώνοντας «μπορεί να αποφασίζει το υπουργικό συμβούλιο τι θα πει η εκκλησία;».