Ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά και στους νέους της Εκκλησίας των Σερρών.

Ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά και στους νέους της Εκκλησίας των Σερρών.

Μέσα στο όμορφο και γιορτινό κλίμα των ημερών, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, η Ι. Μητρόπολή μας, αφιέρωσε την δεύτερη ημέρα του νέου Έτους 2018 στους μικρούς φίλους του Χριστού μας, στα νειάτα της τοπικής μας Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018, στις 6 το απόγευμα, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Θεολόγος παρευρέθηκε στην εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά των ιερέων της Ι. Μητροπόλεώς μας, η οποία έλαβε χώρα στον φιλόξενο χώρο της Εκκλ. Βιβλιοθήκης ‘’Μυριόβιβλος’’ του ‘’Μαξιμείου’’ Πνευματικού Κέντρου.

Τα μικρά ‘’αγγελούδια’’ έψαλαν τα κάλαντα στον πνευματικό τους Πατέρα και του ευχήθηκαν για τον καινούργιο χρόνο ευχαριστώντας τον με τον δικό τους τρόπο για την έμπρακτη αγάπη του στις οικογένειές τους.

Εν συνεχεία, ο Σεβ. ομίλησε με πατρική στοργή στα παιδιά προσέφεροντας σε όλα γλυκίσματα και τα πρωτοχρονιάτικα δώρα τους.

Ακολούθως, στις 8 το βράδυ, ο Σεβ. ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλειόπιτα των φοιτητών και φοιτητριών της Μητροπολιτικής μας επαρχίας, που πραγματοποιήθηκε με την φροντίδα του Γραφείου Νεότητος, στο ξενοδοχείο ‘’ Philippos Xenia’’ της πόλεως των Σερρών.

Η προσέλευση των νέων ήταν εντυπωσιακή και συγκινητική. Ο Σεβ. αφού ευλόγησε την πατροπαράδοτη Αγιοβασιλειόπιτα, ομίλησε προσωπικά με όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Στο λόγο του, ο Σεβ., τόνισε την αξία της σχέσης των νέων με την Εκκλησία και κυρίως με την κεφαλή της Εκκλησίας μας που είναι ο ίδιος ο Χριστός.

Στο τέλος, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μοίρασε από μία ευλογία σε όλους τους νέους καθώς και τα κομμάτια της Αγιοβασιλειόπιτας, το φλουρί της οποίας αντιστοιχούσε σε ένα χρηματικό ποσό, το οποίο «κέρδισε» φοιτητής της ενορίας του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παμμ. Ταξιαρχών Σερρών.