Δράμας Παύλος: “Οι εποχές που ζούμε  είναι δύσκολες”

Δράμας Παύλος: “Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες”

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στη Μητρόπολη Δράμας η κατά σάρκα περιτομή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και η μνήμη του αγίου πατρός ημών Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του ουρανοφάντορος.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Επίκεντρο της εορτής ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου Δράμας. Το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Παύλος χοροστάτησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Στην πρωτοχρονιάτικη εγκύκλιο που διαβάστηκε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παύλος είπε πως: “ Για πολλούς ανθρώπους η ζωή ταυτίζεται με την κραιπάλη, την ακολασία, την απόκτηση υλικών αγαθών και πλούτου. Η εποχή και οι συνθήκες στις οποίες ζούμε είναι δύσκολες. Ο πονηρός αντιστρατεύεται αδιάκοπα το έργο του Θεού και πολεμά τη σωτηρία μας. Το πνεύμα του κόσμου προσπαθεί να αλλοιώσει το φρόνημά μας και να μας μετακινήσει «από της ελπίδος του ευαγγελίου» (Κολ. 1,23). ” Στη συνέχεια επεσήμανε τα εξής: “ Ο χριστιανός πρέπει να αξιοποιεί κατάλληλα το χρόνο του έχοντας κατά νού αυτό που λέει ο Παύλος : « … συνιέντες τι το θέλημα του Κυρίου». Να αναλογίζεται τι ο Θεός ζητάει. … Η άγνοια του θελήματος του Θεού είναι αφροσύνη που είναι αιτία της αμαρτίας, ενώ φρόνηση είναι η συνεχής αναζήτηση του θελήματος του Θεού, που πρέπει να κατευθύνει τη ζωή των πιστών.

Η δυνατότητα του να διακρίνει και να επιλέγει ο πιστός τα αρεστά στον Θεό, είναι σημάδι πνευματικής τελειότητας.” Και στο τέλος κατέληξε: “ Ας προσέξουμε αδελφοί να μη χαθεί άσκοπα η χρονιά αυτή. Κάτι μπορούμε να κάνουμε ώστε ν’ αποτελέσει για τον καθένα από μας καιρός ευπρόσδεκτος, ημέρα σωτηρίας. Να παραμείνουμε εδραίοι και αμετακίνητοι στην πίστη των πατέρων μας. … Ολόψυχα εύχομαι προς όλους σας, όπως το νέο έτος να είναι ευλογημένο, πλήρες έργων αγαθών και πνευματικής καρποφορίας προς δόξαν του Κυρίου και Σωτήρος μας Ιησού Χριστού. ΑΜΗΝ. ”

Στο τέλος εψάλη δοξολογία για την έναρξη της νέας χρονιάς και ευλόγησε τη Βασιλόπιτα της Μητροπόλεώς μας».

Δείτε φωτογραφίες της Μητροπόλεως εδώ