You are currently viewing Τί γαργαλιστικά και πικάντικα συμβαίνουν στην ακριτική Θράκη;

Τί γαργαλιστικά και πικάντικα συμβαίνουν στην ακριτική Θράκη;

ΤΟΥ ΣΩΤΉΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Κάθε φορά που ασχολούμαι με θέματα που άπτονται της ηθικής  των κληρικών μας γράφω ότι δεν θέλω να τα σχολιάζω αρκεί να μην προκαλούν με τις συμπεριφορές και τα κατορθώματά τους.
Όταν όμως,ένα γεγονός ξεπερνά τα όρια και προκαλείται ένταση και κουτσομπολιό σε μία τοπική κοινωνία τότε θεωρώ ότι έχουμε υποχρέωση να το αναδείξουμε και να μην το αποσιωπήσουμε  για να μη λουφάξει γιατί τότε, με μαθηματική ακρίβεια, θα ξανασυμβεί!
Από χθες βοά και κράζει Μητρόπολη της ακριτικής Θράκης- που μας απασχόλησε εσχάτως λόγω του Ερντογάν- διότι κάποιος εκ των ιερωμένων της συνελήφθη επαυτοφόρω με ευειδή νεαρά κυρία και μάλιστα από τον ένστολο σύζυγό της, ο οποίος  κατά τις ίδιες πληροφορίες,”περιποιήθηκε” δεόντως τον άτακτο ιερέα.
Και ενώ κυκλοφορεί ευρέως η φήμη μεταξύ κλήρου και λαού στην συγκεκριμένη πόλη, σε ερωτήματα που θέσαμε αρμοδίως  για να ενημερωθούμε ,αντιμετωπίσαμε έναν τοίχο σιωπής!
Δεν ξέρουμε τί ακριβώς συμβαίνει! Αργά ή γρήγορα θα φανεί!
Ωστόσο δεν μπορεί η Εκκλησία να έχει δύο μέτρα και σταθμά αναλόγως των διαθέσεων και των προσωπικών απόψεων  των Μητροπολιτών που ποιμαίνουν μιά επαρχία.
••Σε άλλη γειτονική Μητρόπολη ,για παράδειγμα, ένας Κληρικός παραμένει τιμωρημένος γιατί ο Μητροπολίτης του είχε υποψίες και τα όσα τον κατηγόρησε ουδέποτε αποδείχθηκαν.
••Το αυτό συμβαίνει και σε Μητρόπολη της Θεσσαλίας. Επειδή ο Μητροπολίτης νοιώθει κόμπλεξ και ανεπαρκής κάνει αισθητή την παρουσία του κυνηγώντας τον Μοναχισμό.
•• Ίδια και χειρότερη συμπεριφορά σε Μητρόπολη της Πελοποννήσου στην οποία ο γηραιός Μητροπολίτης έχει χάσει τον έλεγχο- οι ιερείς έχουν στήσει παραμάγαζα– και τιμωρεί εκείνους που υπενθυμίζουν στους ιερείς του ότι ασχημονούν και ιεροσυλούν!
•• Το μελάνι δεν έχει στεγνώσει ακόμη από τα όσα γράψαμε προχθές  για τον Αρχιμ. Ιάκωβο Αρμένη . Καραμπινάτες παρανομίες και αίσχη για να μείνει στα μάτια της κοινής γνώμης ένοχος ένας άνθρωπος που δεν πρόλαβε να γευτεί καν τον …απαγορευμένο καρπό! Ενώ άλλοι εγνωσμένων επιδόσεων σε αυτό τον τομέα επιχαίρουν με την κατάσταση αυτή γιατί έτσι  μένουν τα δικά τους κατορθώματα καλά κρυμμένα. Αλήθεια πότε θα καθαρογραφεί η απόφαση για να μπορεί να κινηθεί η διαδικασία και να πάρει η υπόθεση  του άτυχου αυτού κληρικού  τον δρόμο της αποκατάστασης;
Και έπεται συνέχεια!

•Από την άλλη όμως, οι καταφερτζήδες  και αυτοί που διαθέτουν Αρχιερατικές πλάτες να  τους προστατεύουν,επιβιώνουν και αποκρύπτουν τις άθλιες συμπεριφορές και επιδόσεις τους !

•Γράψαμε τις προάλλες για τον επιδειξία του Διαδικτύου που κατάφερε να κουκουλώσει την επονείδιστη συμπεριφορά του με ταξίδι …μετεκπαίδευσης!

•Με ανάλογη συμπεριφορά και έτερος κληρικός στη Θράκη άλλαξε Μητρόπολη εν μιά νυκτί!Η αλλαγή στην Μητρόπολη θα ανακόψει τις όποιες επιδόσεις του θερμόαιμου;

•Αλλά και πολλοί άλλοι που είναι σε θέσεις κλειδιά  και κάνουν ό,τι θέλουν, αδιαφορώντας για τα σχόλια που μπορεί προκαλούν και μάλιστα σε επαρχιακές πόλεις! Κατά τα άλλα, αν τους ακούσει κανείς να μιλάνε, λένε τα μύρια όσα για όλους τους άλλους.  Οι εαυτοί τους εξαιρούνται.

Αφορμή για όλα τα παραπάνω που γράφουμε μας έδωσε το συμβάν που υποτίθεται έλαβε χώρα σε Μητρόπολη της ακριτικής Θράκης. Πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα θα βγεί το κατά πόσο είναι αληθινό ή απλό κουτσομπολιό.