You are currently viewing Πότε σκοπεύει η Σύνοδος  να αντιμετωπίσει την υπόθεση του Ιακώβου Αρμένη που έχει τελματώσει σκοπίμως;

Πότε σκοπεύει η Σύνοδος να αντιμετωπίσει την υπόθεση του Ιακώβου Αρμένη που έχει τελματώσει σκοπίμως;

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Μέρες που είναι η σκέψη μας πάει σε κάποιους ανθρώπους που εξαιτίας κάποιων ατυχών συμβάντων στη ζωή τους, ευρίσκονται σήμερα σε δυσχερή θέση, ξεχασμένοι από όλους.
Μία τέτοια περίπτωση είναι του πρώην Αρχιμ. Ιακώβου Αρμένη, ο οποίος την εποχή του κατασκευασμένου από εξωθεσμικά κέντρα αλλά και από ενδοεκκλησιασρικούς παράγοντες τσουναμίου, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα.

Συγκεκριμένα την 27η Ιανουαρίου 2004, προβλήθηκε απόσπασμα βιντεοκασέτας, η οποία είχε ληφθει με κρυφή κάμερα. Στην κασέτα αυτή δεν αναφερότανε το όνομα του κληρικού που συμμετείχε στα δρώμενα.
Το υλικό αυτό εστάλη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών- όπως είχε ζητήσει η Σύνοδος και ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος– προκειμένου να αξιολογούνται και να διαβαθμίζονται τα καταγγελλόμενα την εποχή εκείνη.
Όπως ήταν φυσικό ,μετά από αυτή την εξέλιξη, ξεκίνησε η ανακριτική διαδικασία. Την 1η Οκτωβρίου 2004, εξεδόθη η απόφαση του Επισκοπικού Δικαστηρίου της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ακολούθησε την 28 Φεβρουαρίου 2005, η απόφαση του Πρωτοβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου που ασχολήθηκε με το θέμα και τελικώς εξεδόθη η απο 27 Ιουνίου 2005, απόφαση του Δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου με την οποία επεβλήθη η ποινή της καθαίρεσης και η επαναφορά του εν λόγω κληρικού στην τάξη των λαϊκών.

Η απόφαση αυτή προσεβλήθη στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο εξεδωσε την 644/10 απόφαση στις 23 Φεβρουαρίου 2010, με την οποία ακύρωνε όλες τις προγενέστερες αποφάσεις και διέταξε να επαναληφθεί το Επισκοπικό δικαστήριο με παρουσία σηνηγόρου υπερασπίσεως.

Μετά από την εξέλιξη αυτή έχουμε νέα απόφαση του Επισκοπικού Δικαστηρίου στις 29 Μαρτιου 2012, το οποίο έκρινε οτι είναι αναρμόδιο και παρέπεμψε την υπόθεση στο Πρωτοβάθμιο. Η απόφαση του Πωτοβάθμιου Συνοδικού Δικαστηρίου στις 14 Μαίου 2013, επέβαλε εκ νέου την ποινή της καθαίρεσης και την επαναφορά του στις ταξεις των λαικων.

Στις 14 Ιανουαριου 2014, εχουμε την σύγκληση του δευτεροβαθμίου Συνοδικού Δικαστηρίου .
Ο Πρόεδρος αυτού ο Σεβ Παραμυθίας Τιτος ανακοίνωσε μετά την διαδικασία οτι το Δικαστηριο επιβάλλει την ποινή της καθαίρεσης και την επαναφορά αυτή τη φορά στις τάξεις των μοναχών.
Από τον Ιανουάριο του 2014 και μέχρι σήμερα εκρεμμεί η καθαρογραφή της απόφασης του Δικαστηρίου αυτού. Γιατί; Για να μην προσφύγει ο θιγόμενος από την όλη μεθόδευση, στο ΣτΕ και δικαιωθεί.
Τόσο μένος εναντίον ενός ανθρώπου που σήκωσε όλο το βάρος της μεταφερόμενης αθλιότητας της εποχής εκείνης. Και παραμένει μέχρι σήμερα, 13 χρόνια από τότε που ξεκίνησε το όλο θέμα , στη γωνιά του ξεχασμένος από όλους . Και όσοι τον θυμούνται, τον βοηθούν περιστασιακά για να εξασκήσουν την φιλανθρωπία τους.
Ανάλογη περίπτωση που ξέσπασε αρκετά χρόνια μετά– επί Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου — με κληρικό που έκανε επιπδειξη των χαρισμάτων του στο διαδίκτυο, φυγαδεύθηκε στο εξωτερικό για να ξεχαστεί το θέμα και μετά επανήλθε σα να μην είχε συμβεί τίποτα. Και όταν τηλεοπτική εκπομπή πήγε να επαναφέρει προ έτους το θέμα και ο παρουσιαστής Στέφανος Χίος άρχισε να απευθύνει ερωτήματα για το θέμα αυτό και να καταγγέλει ότι ο εν λόγω σάτυρος επανήλθε στη θέση του στην Εκκλησία που υπηρετούσε και πριν το συμβάν, τότε τύχη αγαθή ,η παρουσία μου εκεί στην εκπομπή όπου με συγκεκριμένα επιχειρήματα, έβαλα το θέμα στη σωστή του διάσταση και έκτοτε δεν ασχολήθηκε κανείς. Και να σκεφτείτε ότι ο συγκεκριμένος θρασύς και άτακτος αυτός κληρικός, μας είδε στην Πόλη και με το ζόρι μας μίλησε ! Θα φταίω εγώ τώρα αν πώ του Στέφανου Χίου να επαναφέρει το θέμα και να ξιφουλκήσει εναντίον του όπως επιθυμεί; Αλλά τί να πώ; Αηδιάζω από την υποκρισία.
Γιατί τα λέγω όλα αυτά;
Για να αναδείξω τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά με τα οποία η παρούσα διοίκηση της Εκκλησίας αντιμετωπίζει παρόμοια γεγονότα. Τα δικά σας σύκα και τα δικά μας καρύδια!

Επανερχόμενος στο θέμα Αρμένη ερωτώ:

•Πότε θα καθαρογραφεί η απόφαση;
• Ποιός αιμοδιψής παράφρον την κρατεί στο συρτάρι του και δεν αφήνει να πάρει το δρόμο της;
• Στην παρούσα Σύνοδο συμμετέχουν και Ιεράρχες που έχουν δείξει την ανθρωπιά τους στον εμπερίστατο αυτό κληρικό. Δεν θα κάνουν κάτι να ξεκολλήσουν το θέμα από το τέλμα που σκοπίμως το έχουν ρίξει οι επιτήδειοι;
• Υπάρχει κάποιος εισαγγελέας που παρακολουθεί τέτοια θέματα για να πεί σε αυτούς που το κρατούν σε στασιμότητα ότι παρανομούν και να δώσει εντολή να πάρει το δρόμο της νομιμότητας;

Περιμένουμε να δούμε ότι κάτι θα γίνει! Περιμένουμε να δούμε να κινείται η διαδικασία! Αλλιώς θα επανέλθουμε και μάλιστα πιο επιθετικοί! Είναι άδικο, απάνθρωπο και υποκριτικό αυτό που συμβαίνει!

Οι Άγιοι δίκασαν τον ένοχο και αμαρτωλό! Και τώρα κοιμούνται ήσυχοι!!