You are currently viewing Κατηγορηματική διάψευση της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής  περί παραιτήσεως του Δημητρίου  • Ακολουθεί σχόλιο του “Εξάψαλμου”.

Κατηγορηματική διάψευση της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής περί παραιτήσεως του Δημητρίου • Ακολουθεί σχόλιο του “Εξάψαλμου”.

Τέλος στα φημολογούμενα σενάρια περί παραίτησης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου δίνει με δήλωση του ο Διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής.
Με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Σταύρος Παπαγερμανός διαψεύδει τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να εγκαταλείπει τον θρόνο και απαντά σε όλα τα ΄΄σκοτεινά συμφέροντα΄΄ που κρύβονται πίσω από όλη αυτή την ενορχηστρωμένη εκστρατεία που στοχεύει στην σπίλωση του ονόματος του κ. Δημητρίου.

Με δήλωσή του κάνει λόγο για «αβάσιμες πληροφορίες με σκοτεινούς σκοπούς», ενώ αναφέρεται και στο θέμα των οικονομικών της Αρχιεπισκοπής.

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Παπαγερμανού:

΄΄Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος εξελέγη από το πάνσεπτο Οικουμενικό Πατριαρχείο πριν 18 χρόνια για να διακονήσει τον πιστό λαό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Συνεχίζει και επιτελεί δυναμικά και δημιουργικά έργο εν Χριστώ οικοδομής και προόδου του λαού του Θεού, υπερασπιζόμενος παντοιοτρόπως και αδιαλείπτως την ιερά παρακαταθήκη του Ευαγγελίου, τα δίκαια και τις θρησκευτικές ελευθερίες του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και την επικράτηση του δικαίου στα δύσκολα προβλήματα της Ελλάδος και της Κύπρου.

Κυκλοφορούν τελευταίως εμβόλιμες πληροφορίες περί δήθεν παραιτήσεώς του. Είναι αβάσιμες, ψευδείς και ανυπόστατες με σκοτεινούς σκοπούς που μόνο αυτοί που τις εφευρίσκουν γνωρίζουν. Οι φήμες αυτές και τα παρεμφερή δημοσιεύματα είτε αποβλέπουν, είτε συμβάλλουν στη ζημία της Εκκλησίας και του Ελληνισμού στην Αμερική. Ας είναι ξεκάθαρο ότι θέμα παραιτήσεως δεν υφίσταται.

Στην όλη φημολογία χρησιμοποιείται και η προσωρινή οικονομική δυσχέρεια σχετιζόμενη πρώτον με τα λειτουργικά έξοδα της Αρχιεπισκοπής και δεύτερον με το έργο της ανοικοδομήσεως του Αγίου Νικολάου. Δυσχέρειες και εμπόδια δεν είναι άγνωστα στην Εκκλησία αλλά οι θεωρίες περί πτωχεύσεως δεν ισχύουν εν προκειμένω. Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σε πλήρη συνεργασία με την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο και το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο έχει διορίσει τις κατάλληλες επιτροπές και έχουν ληφθεί τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την άμεση και αποτελεσματική υπέρβαση των δυσχερειών΄΄.

Σχόλιο “Εξάψαλμου”:  “Των οικιών ημών εμπιμπραμένων, ημείς άδομεν”. Είναι να απορεί κανείς με τον  Αρχιεπίσκοπο Γέροντα  Αμερικής Δημήτριο, αλλά και με τους ανθρώπους που τον συμβουλεύουν στα θέματα της επικοινωνίας. 
Βοά και κράζει η ομογένεια, αλλά και όλος ο Ορθόδοξος κόσμος για την δυσχερή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Αμερική με τα οικονομικά προβλήματα και τις  λοιπές  αταξίες που έχουν σημειωθεί  στην πιο δυναμική έως τώρα επαρχία του Θρόνου και ο Αρχιεπίσκοπος και το επιτελείο του, για το μόνο που νοιάζονται είναι για το αν έχει παραιτηθεί ή όχι; 
Τόση πρεμούρα και άγχος για την καρέκλα; Ούτε νεόκοπος Αρχιερεύς να ήταν! 
Με τη χάρη του Θεού τον Φεβρουάριο του 2018, φτάνει το 90ό έτος της ηλικίας του. Έχει γνωρίσει τιμές και δόξες! Του δόθηκε η μεγαλύτερη επαρχία του Θρόνου για να βάλλει τάξη και να την νοικοκυρέψει και την παραδίδει σε ακόμη πιο άθλια κατάσταση απ ´ ο,τι την παρέλαβε πριν 18 χρόνια. Και για το μόνο για το οποίο  νοιάζεται είναι να μας διαβεβαιώσει ότι  παραμένει στη θέση του; Είναι δυνατόν;
 Ακόμη και ο πρώην Αμερικής Σπυρίδων– που δεν είχε τις περγαμηνές και την εμπειρία του Δημητρίου– όταν έφτασε η κατάσταση σε ανάλογο αδιέξοδο, ηπιοτέρας μορφής, συμπεριφέρθηκε με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια!
  Θα μας επιτρέψει, πάντως, ο ατυχής συντάκτης του ανακοινωθέντος να του επισημάνουμε ότι τα συμφέροντα και οι σκοτεινές δυνάμεις που υπονοεί  ότι απεργάζονται τον εξοστρακισμό του Δημητρίου ,να ψάξει να τα βρεί  στην δική τους πλευρά .Εκεί υπάρχει το πρόβλημα. 
Από εκεί εκπέμπεται   η εντύπωση ότι πρέπει πάση θυσία να μη χάσουμε τον θρόνο και τις θέσεις μας! Η από εδώ πλευρά δεν έχει να χάσει ή να κερδίσει τίποτα. Καταγράφει καθηκόντως  τα γεγονότα, επισημαίνει τις αστοχίες, σχολιάζει την απρεπή και αχάριστη συμπεριφορά ορισμένων  και θλίβεται για την τόση υποκρισία που εκπορεύεται από ανθρώπους υποτίθεται πνευματικούς. Προσωπικά λυπάμαι για αυτή την κατάντια. Επιφυλάττομαι να σχολιάσω το ανακοινωθέν σε όλα του τα σημεία, σε επόμενη ανάρτηση. 
Σωτήρης Μ. Τζούμας