You are currently viewing Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του Λυκείου και Διανομή τροφίμων και βοηθημάτων

Θεία Λειτουργία για τους μαθητές του Λυκείου και Διανομή τροφίμων και βοηθημάτων

Το πρωί της 21ης Δεκεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης παρέστη συμπροσευχόμενος από του Ιερού Βήματος στην τελεσθείσα εν τω Ιερώ Ναώ των Θεοφανείων, του Τιμίου Προδόμου και της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας Λουτρών Λαγκαδά, Θεία Λειτουργία παρουσίᾳ των μαθητών και των μαθητριών του Γενικού Λυκείου Λαγκαδά.

Στην ομιλία του προς τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στο νόημα των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου προτρέποντας τους παρευρισκομένους να ζήσουν τα εφετινά Χριστούγεννα με τον Χριστό στην καρδιά τους. Να Τον προσεγγίσουν με μεγαλύτερη λαχτάρα. Να κοινωνήσουν μαζί Του αληθινά καλλιεργώντας βιωματική σχέση επικοινωνίας με τον Θεό.

Τους προέτρεψε, επίσης, να ξεφύγουν από τα πλοκάμια της απομόνωσης και της σύγχρονης αποξένωσης των ανθρώπων που ενώ είναι κοντά τελικά οι καρδιές τους είναι μακριά. Παράλληλα, τους υπενθύμισε ότι όποτε το επιθυμούν και το έχουν ανάγκη, μπορούν να προσέρχονται και να συζητούν μαζί του όποια θέματα τους απασχολούν και τους προβληματίζουν ευχόμενος στο τέλος τα Χρόνια Πολλά.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εδέχθη εις το γραφείο του στην Ιερά Μητρόπολη εθιμοτυπική επίσκεψη του Διοικητού της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξιάρχου

Σωτηρίου Κωστάκογλου, ο οποίος προσέφερε εκ μέρους της Μονάδος δέματα με τρόφιμα για τους εμπερίστατους αδελφούς μας, ενώ παράλληλα συζήτησαν θέματα της επικαιρότητος και αντήλλαξαν τις καθιερωμένες ευχές, επ΄ ευκαιρία των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.

Κατόπιν, εις την κεντρική αίθουσα του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά «Κοσμάς ο Αιτωλός», τα παιδιά από το Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες Α.Μ.Ε.Α. «ο Σωτήρ», σε μία συγκινητική εκδήλωση ψάλλανε τα παραδοσιακά κάλαντα και τα εόρτια τραγούδια, μεταδίδοντας και αυτοί με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο, το χαρμόσυνο μήνυμα των εορτών.

Εν συνεχεία, μοιράσθηκαν δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προς τους συνανθρώπους μας εκείνους, που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά και προβλήματα επιβίωσης λόγω των πολλών δυσκολιών που υπάρχουν στην Πατρίδα μας.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε πατρικούς και παρηγορητικούς λόγους αγάπης και ελπίδος, υπογραμμίζοντας ότι και ο Χριστός έζησε άοικος, ξένος και φτωχός, «ουκ έχων που την κεφαλήν κλίναι», παροτρύνοντας τους παρευρισκομένους να έχουν την ελπίδα τους στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.

Παράλληλα τους υπενθύμισε, τη συνεχή στήριξη που προσπαθεί να παρέχει η Ιερά μας Μητρόπολη σε όλους τους ανθρώπους που δεν καταφέρνουν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τους, με την καθημερινή λειτουργία του συσσιτίου και του κοινωνικού παντοπωλείου καθώς επίσης και του κέντρου ένδυσης και υπόδησης που λειτουργούν, ώστε μέσα από αυτούς τους τρόπους να μην λείπει ποτέ και από κανένα πρόσωπο, το χαμόγελο και η ελπίδα.

Καταλήγοντας ευχαρίστησε όλους όσοι βοηθούν, και στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στις κατά τόπους ενορίες και στα συσσίτια αλλά και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Μητροπόλεως, με τις καθιερωμένες καθημερινές αλλά και μηνιαίες, διανομές χρηματικών βοηθημάτων αλλά και ειδών πρώτης ανάγκης, φαγητού και τροφίμων.

Τέλος, ανακοίνωσε για ακόμη μία φορά ότι και την παραμονή αλλά και την κυριώνυμο ημέρα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων, θα προσφερθούν δωρεάν μερίδες φαγητού προς όλους τους κατοίκους του Λαγκαδά, ανεξαρτήτως οικονομικής καταστάσεως, μέσα από συσσίτιο που λειτουργεί εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

Φωτογραφικό Υλικό