Σύναξη Πρεσβυτέρων της Μητρόπολης Ζιχνών

Σύναξη Πρεσβυτέρων της Μητρόπολης Ζιχνών

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9-12-2017 η ετήσια συνάντηση των Πρεσβυτερών της Ι. Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου, στην Ι.Μ. Αγίου Μηνά Περιχώρας.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης: «Στην ως άνω σύναξη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου, αφού καλοσώρισε και ευχαρίστησε τις Πρεσβυτέρες γαι την παρουσία τους, τόνισε την ιδιαίτερη συμβολή των Πρεσβυτερών όχι μόνο στη ζωή του συζύγου πρεσβυτέρου αλλά και ευρύτερα σ’ όλη την πνευματική και φιλανθρωπική διακονία της Αγιωτάτης Εκκλησίας μας.

Στη συνέχεια η συντονίστρια της συνάξεως και υπεύθυνη για τα Γυναικεία θέματα της Ι. Μητροπόλεώς μας, η εκπαιδευτικός Πρεσβυτέρα Δήμητρα Τσακίρη, έκανε μία εισαγωγική ομιλία και αναφορά για τον σκοπό αυτών των ετησίων συνάξεων και κατόπιν η εκπαιδευτικός Πρεσβυτέρα κ. Μαρία Ζλάτου, η οποία και είχε ορισθεί ως η φετινή εισηγήτρια, παρουσίασε το κεντρικό θέμα: «Η κλίση της Πρεσβυτέρας».

Η εισηγήτρια Πρεσβυτέρα σε μία άρτια, εμπεριστατωμένη και θεολογικά τεκμηριωμένη ομιλία τόνισε την σπουδαιότητα του ρόλου της Πρεσβυτέρας ως βοηθού και συμπαραστάτη του έργου του Ιερέα στη ζωή της Εκκλησίας. Έκανε μία σαφή διάκριση ότι η Πρεσβυτέρα ως βοηθός και συνεργός της διακονίας δεν υπεισέρχεται στα λεγόμενα διοικητικά, λειτουργικά και διαχειριστικά καθήκοντα του Πρεσβυτέρου συζύγου της.

Μετά το τέλος της ομιλίας έγινε ένα γόνιμος διάλογος μεταξύ των Πρεσβυτερών, της εισηγήτριας και της συντονίστριας. Στον ως άνω όμορφο διάλογο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ιερόθεος, αφού έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις και οδηγίες σε σχετικά ερωτήματα που κατετέθησαν, ευχαρίστησε την αδελφότητα της Ι.Μ. Αγίου Μηνά που φιλοξένησε και φέτος την ετήσια σύναξη και ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα».