Ο Φιλίππων Στέφανος με αγάπη και καλοσύνη ενώνει τους κρίκους της Μητρόπολης

Ο Φιλίππων Στέφανος με αγάπη και καλοσύνη ενώνει τους κρίκους της Μητρόπολης

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Με μία απολύτως  γνήσια εκκλησιολογική αντίληψη ο νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος, επέλεξε να κάνει ποδαρικό στην Μητρόπολη  που η χάρη του Θεού τον επέλεξε να ποιμάνει.
Χωρίς βαρύγδουπες ανακοινώσεις και προκλητικές δηλώσεις ο Μητροπολίτης Στέφανος έχει κερδίσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα τις καρδιές του ποιμνίου του, κλήρου και λαού. Χωρίς εναλλαγές πολυποίκιλτων Αρχιερατικών αμφίων ο Στέφανος δείχνει από τα πρώτα του βήματα ότι θέλει να ενώσει δυνατά και άρρηκτα τους κρίκους που αποτελούν την Μητρόπολή του. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ασφαλώς και η περαιτέρω αξιοποίηση του Ιεροκήρυκος της Μητρόπολης Αρχιμ. Παύλου Κίτσου με τον οποίο συνεργάζεται αρμονικότατα.
Σε κάθε του εμφάνιση ο Σεβ. Φιλίππων Στέφανος γίνεται ενθουσιωδώς αποδεκτός . Οι πρώτες κινήσεις  του με περιπάτους στην αγορά της πόλης και οι συζητήσεις του με τους εμπόρους και καταστηματάρχες για το πώς πορεύονται προκάλεσαν θετικότατα σχόλια και  αποτέλεσαν  ένα πρωτόγνωρο γεγονός που συζητείται από όλους.
Εκεί που ενέγραψε την σημαντικότερη υποθήκη και έθεσε τον θεμέλιο λίθο της Αρχιερατείας του είναι ο τρόπος της πρώτης επικοινωνίας του με όλο τον κλήρο της Μητροπόλεως.
Δεν αρκέστηκε σε μία απλή ιερατική σύναξη αλληλογνωριμίας με τον κλήρο αλλά συλλειτούργησαν όλοι μαζί και συμμετείχαν του Κοινού Ποτηρίου. Τους μίλησε με λόγια αγάπης. Τους είπε είμαι ο πατέρας σας και είστε τα παιδιά μου. Μπορεί να μη σας γνώριζα μέχρι σήμερα και  να σας κληρονόμησα από τον Μακαριστό Προκάτοχό μου Προκόπιο,  αλλά από τώρα και στο εξής είστε τα παιδιά μου και κληρονόμησα μαζί με σας και ότι άλλο σας αφορά και σας βαραίνει ! Θέλω με αγάπη, διάλογο και καλοσύνη να λύνουμε όλα τα θέματα που σας απασχολούν ! Δεν θέλω σύννεφα στις σχέσεις μας αλλά αλήθεια και φόβο Θεού. Θέλω από σήμερα όπως ενωθήκαμε εις το Κοινό Ποτήριο να ενώσουμε και τις καρδιές μας!  Θέλω να φύγουμε σήμερα από δώ και να μην έχουμε τίποτα που να βαραίνει την ψυχή μας.
Επί τω ακούσματι των αγαπητικών αυτών λόγων οι ιερείς συγκινήθηκαν. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών που είχαν αφήσει τα ανθρώπινα να τους κυριαρχήσουν και να τους διχάσουν αλληλοσυγχωρέθηκαν ενώπιον όλων και εναγκαλίσθησαν και ασπάστηκαν , υπό τα χειροκροτήματα όλων ! Ακόμη και αυτή τη στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές η πρώτη αυτή πνευματική σύναξη έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και ο κλήρος της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων έχει αρχίσει να κινείται υπό την πνευματική καθοδήγηση και επιστασία του Σεβ. Φιλίππων Στεφάνου, βαδίζοντας πάνω στα υγιή ίχνη που άφησε πίσω του ο Μακαριστός Προκόπιος, σε μία Μητρόπολη την οποία ποίμανε επί 43 ολόκληρα χρόνια. Από ψηλά παρακολουθεί το έργο του διαδόχου του και αγάλλεται η ψυχούλα του και όπου χρειάζεται θα παρεμβαίνει για να του ανοίγει το δρόμο.