You are currently viewing Η Μυτιλήνη– και η Χίος προσθέτω εγώ— χάνεται: Κλείσανε τα μάτια στις κραυγές απόγνωσης, χαϊδεύοντας με ικανοποίηση τα αργύρια της προδοσίας

Η Μυτιλήνη– και η Χίος προσθέτω εγώ— χάνεται: Κλείσανε τα μάτια στις κραυγές απόγνωσης, χαϊδεύοντας με ικανοποίηση τα αργύρια της προδοσίας

Γράφει η Μαρία Γιαχνάκη
Η Μυτιλήνη ψυχομαχεί, οι Έλληνες που ζουν εκεί βρίσκονται σε σύγχυση ενώ κάποιοι από τους κατοίκους δειλά δειλά, σχεδιάζουν να μετακομίσουν σε άλλο μέρος της Ελλάδας διότι δεν αντέχουν την καταπίεση στον ίδιο τους τον τόπο, ο οποίος γέμισε μετανάστες και συνεχίζει να φορτώνεται από εθνικότητες και πολιτισμούς και θρησκείες που καπελώνουν ουσιαστικά το ελληνικό στοιχείο.

Η Μυτιλήνη και τα άλλα μας νησιά όπως η Σάμος και η Χίος που χτυπιούνται ανελέητα από τις ανθελληνικές πολιτικές, θα απασχολήσουν πολύ το iellada.gr και ελπίζουμε μαζί και εσάς διότι ο κίνδυνος είναι κοντά στις πόρτες όλων μας.
Τον τελευταίο χρόνο για λογαριασμό του newsbomb.gr είχα πραγματοποιήσει αρκετές αποστολές στο νησί της Μυτιλήνης για το μεταναστευτικό. Προσπάθησα να είμαι προσεκτική και αντικειμενική αν και βαθιά Ελληνίδα μέσα μου, θα μπορούσα να δω τα πράγματα από μια άλλη σκοπιά συμφεροντολογική για τον τόπο μου, δεν το έκανα όμως αλλά αφουγκράστηκα, κατέγραψα και δημοσίευσα όλη την αλήθεια που έβλεπα μπροστά μου. Είχα δει ξεκάθαρα ότι οι κάτοικοι της Μυτιλήνης διχάστηκαν ή για να το θέσω καλύτερα , προσπάθησαν κάποιοι να τους διχάσουν, για να μπορέσουν να κάνουν τα σχέδιά τους πραγματικότητα.
Και δυστυχώς βγήκα αληθινή , διότι θα ξαναγράψω ότι η Μυτιλήνη βρίσκεται υπό ξένη κυριαρχία αυτή τη στιγμή . Τα ξένα κέντρα υποδούλωσης του τόπου μας ολοκληρώνουν τα σχέδιά τους, οι κυβερνόντες δυστυχώς εφαρμόζουν την πολιτική της ολοκληρωτικής παράδοσης της χώρας και όχι μόνο οι κυβερνώντες αλλά και οι τρακόσοι της βουλής, οι οποίοι σιωπούν επιδεικτικά. Οι Έλληνες από την άλλη είτε ως ωχαδερφιστές γυρνούν το βλέμμα αλλού, είτε ως εξαθλιωμένοι από την κρίση δεν έχουν δύναμη να αντιδράσουν , είτε ως κερδισμένοι από το ξεπούλημα που γίνεται βολεύονται και δεν μιλούν.

Σε αυτή την πρώτη επαφή μας με το θέμα, από το iellada.gr θα ήθελα να κάνω για σήμερα την αρχή, δημοσιεύοντας την παρακάτω επιστολή από μια μεγάλη ομάδα κατοίκων την Μυτιλήνης την οποία έλαβα και θεωρώ ότι θα μπορούσε να δώσει την καλύτερη εικόνα για ο νησί ώστε να ξεκινήσει αυτό το ταξίδι της έρευνας.

Τους συγγραφείς της επιστολής τους γνωρίζω , δεν μου είναι άγνωστοι. Μάλιστα όπως θα δείτε αρχικά είχαν διαφωνήσει μαζί μου σε κάποια σημεία των δημοσιευμάτων μου. Ένα χρόνο όμως μετά η άποψή τους διαφοροποιήθηκε

Διαβάστε λοιπόν τι μου γράφουν παρακάτω και δεσμεύομαι να μην αποκαλύψω τα ονόματά τους διότι υπάρχει κίνδυνος τόσο για τους ίδιους τόσο και για τις οικογένειές τους

Επιστολή απόγνωσης

Αγαπητή Μαρία ένα χρόνο πριν και για αρκετές φορές είχες επισκεφθεί το νησί μας στη Μυτιλήνη κάνοντας έρευνα για την κατάσταση που επικρατεί στα χοτ σποτ ,στην κοινωνία και στις ΜΚΟ σε σχέση με το θέμα των μεταναστών, προσφύγων.

Μας έκανε εντύπωση ο τρόπος που χειρίστηκες το ρεπορτάζ σου αφού είδαμε ότι είχες πρόσβαση σε όλα τα όργανα, φορείς και τοπική αυτοδιοίκηση αλλά ακόμη και στις κοινωνίες των μεταναστών ώστε να έχεις αντικειμενική άποψη επί του θέματος. Είδαμε πάλι ότι έμεινες καιρό με υπομονή και επιμονή που σημαίνει ότι η έρευνά σου σε οδηγούσε σε συμπεράσματα.

Παρακολουθήσαμε τα δημοσιεύματά σου αμέσως μετά και είδαμε ότι πράγματι είχες απεικονίσει την πραγματικότητα όπως ακριβώς είναι . Από τη Μόρια ως την άλλη άκρη του νησιού η καταγραφή σου ήταν πέρα για πέρα αληθινή και ίσως η πιο αληθινή που είδαμε από ξένους κι έλληνες συναδέλφους σου.

Τότε όμως είχες γράψει ότι η κοινωνία είναι διχασμένη εδώ στη Μυτιλήνη και είχες δώσει βάρος σε αυτό το θέμα . Δεν το καταλαβαίναμε τότε γιατί το σύνολο του πληθυσμού ήταν εναντίον αυτής της μεταναστευτικής πολιτικής και μάλλον διαφωνήσαμε σε αυτό το σημείο όπως σου είχαμε ξαναγράψει. Τώρα όμως είδαμε πόσο δίκαιο είχες και πόσο μπροστά έβλεπες για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης , Δυστυχώς ο καρκίνος τελικά έχει προχωρήσει αγαπητή Μαρία.

Το χρήμα ρέει και μπορεί η πλειοψηφία να είναι εναντίον των πολιτικών που ασκούνται και που έχουν καταστρέψει την Λέσβο αλλά οι δυναμικές επαγγελματικές ομάδες των «φιλάνθρώπων» ξένες και ντόπιες έχουν οδηγήσει σε διάλυση και παράλυση την τοπική κοινωνία.

Στα νησιά μας ειδικά στη Σάμο και στη Χίο κάτι κινείται ως αντίδραση στην μεταναστευτική πολιτική. Το παίγνιο είναι μεγάλο όμως, διότι η ΝΔ δεν παίρνει θέση.

Εδώ στη Μυτιλήνη έχουν διαλύσει τα πάντα. Νοικιάζουν όλα τα μεγάλα αρχοντικά της πόλης και στοιβάζουν μετανάστες (άνδρες νεαρής ηλικίας κατά δεκάδες). Το βράδυ είναι επικίνδυνο για μια κοπέλα να κυκλοφορεί αλλά και για οικογένειες. Η παραβατικότητα, τα μαχαιρώματα και οι κλοπές είναι στην ημερήσια διάταξη.

Έχουν σημειωθεί και απόπειρες βιασμού αλλά η ενημέρωση είναι απολύτως ελεγχόμενη. Το μεγάλο παιχνίδι το παίζει μια συγκεκριμένη ΜΚΟ, όπως ξέρεις και το αφήνουμε στην διακριτική σου ευχέρεια να δημοσιεύσεις το όνομα και τα στοιχεία που διαθέτεις . Εργολάβοι αγοράζουν αρχοντικά (τζάμπα) για να τα κάνουν ξενώνες μεταναστών.

Όποιος προσπαθεί να σταματήσει αυτές τις ενέργειες τον απειλούν και απειλούν και την οικογένειά του. Οι περισσότεροι είναι ιδιοκτήτες μεγάλων τεχνικών εταιριών οι οποίοι όμως χρόνια τώρα ακόμη και από τις χρυσές εποχές του Πασοκ ήταν στα πάνω τους όσον αφορά τις δουλειές που αναλάμβαναν.

Αν σε ενδιαφέρει είμαστε στη διάθεση σου. Με προσοχή διότι αυτοί οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι.

Ευχαριστούμε και ας προσέχουμε και ειδικά εμείς που είμαστε γυναίκες».