Το Ψηφιακό Πλανητάριο επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Σταγών

Το Ψηφιακό Πλανητάριο επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Σταγών

Μία εκδήλωση Αστρονομίας στο 2ο Δημ. Σχολείο Καλαμπάκας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη Δευτέρα 27 και Τρίτη 28 Νοεμβρίου όλοι οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας καθώς και του Δημ. Σχολείου Χρυσομηλιάς όπου περιελάμβανε προβολές μέσα σε διαμορφωμένο Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο και παρατήρηση με τηλεσκόπιο του Ηλίου μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου, ειδικά τη δεύτερη μέρα όπου το επέτρεψαν οι καιρικές συνθήκες.

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο έδωσε τη δυνατότητα παρέχοντας μία υψηλής ποιότητας, επαγγελματική, συναρπαστική και διασκεδαστική υπηρεσία στους μαθητές να παρακολουθήσουν δύο διαφορετικές ταινίες ανάλογα με την ηλικία τους. Ειδικότερα, οι μικροί ηλικιακά μαθητές παρακολούθησαν τον «Μαγεμένο Ύφαλο», όπου εξηγεί το ζωικό και φυτικό βασίλειο των ωκεανών, πως μεγαλώνουν και την αλληλεπίδρασή τους. Οι μεγαλύτεροι μαθητές παρακολούθησαν την ταινία «Από τη γη στο Σύμπαν», όπου γίνεται λεπτομερής περιγραφή του Ηλιακού Συστήματος και ότι έχει σχέση με τον Γαλαξία. Οι εικόνες προβάλλονται σε όλη την εσωτερική επιφάνεια του σταθερού συναρμολογούμενου θόλου περιβάλλοντας πλήρως το κοινό δημιουργώντας ένα απίστευτα εντυπωσιακό περιβάλλον που συναρπάζει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πλανητάριο επισκέφθηκε ο νέος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, προσκεκλημένος από τη διεύθυνση του Σχολείου και αποτέλεσε μεγάλη τιμή για όλους τους παραβρισκόμενους μαθητές και γονείς καθώς συζήτησε μαζί τους και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πλανηταρίου όπως επίσης και ο Δήμαρχος της πόλης της Καλαμπάκας κ. Σινάνης Χρήστος όπου ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους του Πλανηταρίου για το Ηλιακό σύστημα και το σύμπαν.

Το Διδακτικό προσωπικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου ευχαριστεί όλους τους Διευθυντές και μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Καλαμπάκας καθώς και τη Διευθύντρια του Δημ. Σχολείου Χρυσομηλιάς με τους μαθητές του που έκαναν την τιμή να παραβρεθούν και να παρακολουθήσουν τις ταινίες του Ψηφιακού Πλανηταρίου, δίνοντας την ευκαιρία σε κάποιους μαθητές που αδυνατούν να επισκεφτούν τα δύο Πλανητάρια που υπάρχουν στη Θεσ/κη και Αθήνα λόγω κόστους και απόστασης, να γνωρίσουν και να βιώσουν από κοντά την αίσθηση που προσφέρει το περιβάλλον ενός Πλανηταρίου.